• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šimunić za izvinjenje (ne)spreman

Reprezentativac Hrvatske negira da je ustaškim pokličem "Za dom spremni" imao namjeru da bilo koga uvrijedi.

 Šimunić za izvinjenje (ne)spreman Izvor: MONDO

Josip Šimunić kaže da pokličem "Za dom spremni", poslije utakmice Hrvatska - Island u baražu za Svjetsko prvenstvo, nije imao namjeru da poziva na nacionalnu ili vjersku mržnju.

"Ako je bilo ko shvatio moje uzvike drugačije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom", navodi se u Šimunićevom saopštenju koje je objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS).

Šimunić je, zajedno sa navijačima, u utorak uveče poslije završene fudbalske utakmice između Hrvatske i Islanda u Zagrebu (2:0) i plasmana na Mundijal u Brazilu, skandirao ustaški poklič "Za dom spremni".

"Uvjeren sam da je i mojim najvećim kritičarima jasno, da ni u jednom trenutku nisam pozivao navijače na nacionalnu ili vjersku mržnju i još jednom ponavljam da su moje izjave bile vođene isključivo ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom", navodi se u saopštenju hrvatskog fudbalera.

On je ponovio da je nakon pobjede bio veoma srećan i da je uspjeh želio da proslavi sa navijačima.

"Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u fudbalskom kontekstu, na terenu uvijek 'bacao na glavu' i davao svoj maksimum. Ostvarili smo veliki uspjeh do kojeg smo teško došli i zato smo svi bili oduševljeni", zaključio je Šimunić.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Šimunića, dok je Javno tužilaštvo Hrvatske zbog širenja rasne mržnje kaznilo fudbalera sa 3.200 evra.

(MONDO/Tanjug, Foto: Guliver/Getty images/Jamie McDonald)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC