• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Polako sa selektorom

O nasljedniku Siniše Mihajlovića poslije sjednice Skupštine FSS, koja će biti podržana po završetku jesenjeg dijela sezone. O Šukeru: Provokacija!

 FSS: Polako sa selektorom Izvor: MONDO

Sjednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije održana je u petak u proširenom sastavu.

Sastankom je predsjedavao prvi čovjek srpskog fudbala Tomislav Karadžić, a tema je bilo nekoliko.

Prvo je razmatrana situacija nastala odlaskom Siniše Mihajlovića sa mjesta selektora, zatim je razmatran termin zakazivanja sjednice Izvršnog odbora FS Srbije i na kraju je analizirana izjava predsjednika FS Hrvatske (HNS) Davora Šukera, koji je najavio gostovanje "kockastih" u Prištini.

Što se tiče Mihajlovićevog nasljednika, rukovodstvo FS Srbije odlučilo je da ne treba žuriti sa imenovanjem.

"Na osnovu kalendara takmičenja i činjenica da će reprezentacija do završetka sezone odigrati samo jednu prijateljsku utakmicu (termin je 5. mart 2014. godine), a da naredne kvalifikacije počinju u septembru sljedeće godine (žrijeb grupa je 25. februara 2014. u Nici), jednoglasno je zaključeno da se u ovom trenutku ne počinje sa procesom izbora novog selektora", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Novi selektor biće tema tek poslije naredne sjednice Skupštine, a navodi o pregovorima koji su već u toku sa pojedinim trenerima odbačeni su kao "nosnovani".

"Odmah po okončanju jesenjeg dijela sezone biće sazvana sjednica Izvršnog odbora FS Srbije, na kojoj će se pored redovnih pitanja naći i tema zakazivanja sjednice Skupštine FS Srbije, a u skladu sa Statutom naše organizacije. I ovom prilikom je potvrđeno da će sednica Skupštine biti održana u pauzi između dva dijela sezone".

Članovi Odbora za hitna pitanja analizirali su i najavu Davora Šukera da će reprezentacija Hrvatske igrati prijateljski meč sa selekcijom Kosova u Prištini, čim FIFA to dozvoli.

Tim povodom saopšteno je:

"FS Srbije je revoltiran ovakvom najavom predsjednika Šukera i smatra je još jednom u nizu provokacija upućenih ka našoj zemlji, fudbalu i nacionalnoj organizaciji".

Najavljeno je i da će se nastaviti sa borbom za poštovanje srpskih nacionalnih interesa, a "u okviru legalnih razgovora u sjedištu FIFA".

"Iznenađeni smo da je samo dva dana poslije incidenta koji je uzbudio fudbalski svijet predsjednik HNS dao izjavu koja podiže strasti u regionu. Iako je država Hrvatska priznala takozvanu državu Kosovo, pozivamo kolege iz HNS, kao i ostale članove fudbalske porodice, da poštuju statute krovnih organizacija UEFA i FIFA, a koji su po ovom pitanju veoma precizni", dodaje se u saopštenju.

FS Srbije je najavio i tužbu beogradskom dnevnom listu "Blic" zbog "očigledne namjere poziva na linč".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC