• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajro Župić: Današnji fudbaleri su baletani!

Legendarni defanzivac Partizana u intervju za “Informer” rekao da se današnji moderni fudbal igra sa mnogo manje žustrine i pravih muških duela.

 Bajro Župić: Današnji fudbaleri su baletani! Izvor: MONDO

Jedini igrač koji nije postigao nijedan pogodak za Partizan a zasigurno će ostati u sjećanju “grobara” je Bajro Župić. Novopazarac je odigrao čak 266 mečeva, od toga 101 prvenstveni u crno-bijelom dresu, nijednom nije zatresao mrežu rivala, ali je svojom borbenošću i igram bez kompromisa postao ljubimac Partizanovog juga.

U Župićevo vrijeme se igrao drugačiji fudbal, štoperi nisu bili prefinjeni defanzivci, već fudbaleri od kojih su protivnički napadači i lucidni tehničari ugalvnom “bježali po terenu”.

To je i sam Bajro u intervjuu “Informeru” potvrdio.

"Tada se igrao viteški fudbal, a kada zapjevaju ’grobari sa juga’, pjesma te prosto ponese. Voljeli su me navijači jer sam igrao grubo. Lopta je mogla da prođe, ali igrač ne".

Župić se potom prisjetio jednog vječitog derbija na kojem ga je provocirao Dragan Stojković Piksi.

"Uzeo je loptu kod korner zastavice, ispružio prst i rekao: +Hajde, Bajro, priđi ako smiješ’, a meni tad pao mrak na oči. Poletio sam s obje noge ka njemu, a Piksi je završio u reklamama zajedno sa lotpom i korner zastavicom. Do kraja utakmice se držao za bubrege, a mene je publika nagradila aplauzom", prepričao je Župić.

Župić je čuvao neke od najboljih igrača bivše Jugoslavije, a popustiljiv je jedino bio prema dobrom prijatelju Dejanu Savićeviću.

"Čuvao sam najbolje ’desetke’ u zemlji. Piksi, Robert Prosinečki, Savićević, Marko Mlinarić, Blaž Slišković, Vladimir Skočajić i drugi užasno su se provodili sa mnom na terenu, ali takav je bio fudbal nekada. Sada često imam utisak da gledam baletane u kopačkama. Jedino sam Deju Savićevića uvijek štedio jer mi je bio drugar"
, izjavio je Župić, a prenio sarajevski "Sport".

(MONDO, foto: Google)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC