• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žigara" se vraća u formu

Nikola Žigić postigao je pogodak u pobjedi Birmingem sitija nad Barnslijem u gostima (0:3), što mu je treći pogodak ove sezone u Čempionšipu.

 "Žigara" se vraća u formu Izvor: MONDO

Fudbaleri Birmingem sitija bili su ubjedljivi i na drugom uzastopnom gostovanju u Čempionšipu.

Poslije Hadersflida (1:3), "plavci" su pobijedili i na stadionu Barnslija rezultatom 0:3. Posljednji gol na meču, iako već u 37. minutu utakmice, postigao je naš bivši reprezentativac Nikola Žigić.

Visokom veteranu bio je to treći pogodak ove sezone u devet nastupa u Čempionšipu, drugom po rangu takmičenju u Engleskoj. On je pogodio i u pomenutoj pobjedi nad Hadersfildom.

Žigić (33) je propustio prvih osam mečeva u sezoni, kada nije bio čak ni u takmičarskoj postavi, ali se potom vratio u formu, počeo da trenira svom snagom i počeli su da stižu i golovi. U periodu između 9. i 12. kola, Žigić je ulazio sa klupe uglavnom poslije sat vremena igre, a pogodio je mrežu u porazu od Boltona kod kuće (1:2), da bi od 13. kola povratio poziciju startera i bio strijelac dva puta.

Do sada, Žigić je odigrao 123 utakmice za Birmingem i postigao 32 gola uz 13 asistencija, a 50 puta ušao je u igru kao zamjena. Za Valensiju (2007/08, 2008, 2009/10) je bio strijelac 17 golova na 52 utakmice, u Rasingu (2006/07, 2009) je upisao 25 pogodaka u 51 nastupu, a u Crvenoj zvezdi na 100 mečeva postigao je 69 golova. Za reprezentaciju Srbije, Žigić je postigao 20 golova na 57 nastupa.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Matthew Horwood)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC