• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestok udarac kladioničarskoj mafiji

Austrijska policija izvršila je pretrese brojnih stanova širom zemlje i uhapsila nekoliko fudbalera zbog osnovane sumnje u namještanje utakmica.

 Žestok udarac kladioničarskoj mafiji Izvor: MONDO

Austrijska policija sprovela je do sada najžešći udarac kladioničarskoj mafiji, a tokom operacije "Rinas" izvršila je pretrese stanova u Beču, Donjoj Austriji, Koruškoj i Salcburgu i saslušala 20 aktivnih i bivših fudbalera, među kojima se nalazi sedam profesionalaca.

Objavljeno je da je fudbalere Dominik Taboga, koji je nosio dres prvoligaša Gredig i Kapfenberg, nagovarao na namještanje utakmica. On je uhapšen još u srijedu prilikom šetnje u Koruškoj.

Nakon njegovog privođenja pokrenut je čitav slučaj, jer je on prijavio policiji da ga ucjenjuju i traže od njega da namjesti utakmicu. S tim u vezi uhapšen je nekadašnji austrijski reprezentativac bosanskog porijekla Sanel Kuljić.

Poslije saslušanja Kuljića ispostavilo se da Taboga duguje novac i da je nekadašnji reprezentativac pokušao prijetnjama da utjera svoj dug. Ubrzo potom policija je ustanovila da je Taboga očigledno učestvovao u namještanju utakmica, jer ga je više igrača Grediga optužilo da je pokušao da ih nagovori da namjeste utakmice.

Prilikom namještanja u periodu od 2004. do 2013. nije samo dogovaran rezultat, već i jedanaesterci i korneri, pošto je bilo moguće kladiti i na to.

Protiv Taboge, kako je potvrdilo državno tužilaštvo, vodi se istraga zbog namještanja utakmica, ali i pronevjere novca, jer je navodno iz kase Grediga uzeo 5.000 evra.

Uhapšen je, takođe, i Johanes L. koji je nekada igrao u dresu drugoligaša Leobena, a bio je i menadžer Austrija Klagenfurt u regionalnoj ligi. Prošle nedjelje uhapšena su i dva Albanca. Prilikom saslušanja ove trojice uslijedila su priznanja, a kod jednog Albanca pronađena je lista sa imenima 26 fudbalera od prve do regionalne lige, koji se dovode u vezu sa namještanjem utakmica.

Policija je objavila i spisak od 17 mečeva odigranih u Austriji za koje se osnovano sumnja da su namješteni, a pretpostavlja da će se broj osumnjičenih kao i broj mečeva proširiti jer se radi o veoma velikoj mreži ljudi koji su namještali utakmice.

(MONDO, foto: ilustracija Guliver/Getty images/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC