• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tukli i vrijeđali Balotelija, ali ne vrijedi

Fudbaleri Katanije pokušali su prljavo da izazovu isključenje Marija Balotelija, ali je napadač Milana postigao presudni gol u pobjedi od 1:3.

 Tukli i vrijeđali Balotelija, ali ne vrijedi Izvor: MONDO

Fudbaleri Milana doputovali su na Siciliju sa svega 13 od 39 mogućih bodova iz 13 odigranih kola Serije A, tri boda "daleko" od zone ispadanja i u danu kada je predsjednik kluba Silvio Berluskoni odbio ponuđenu ostavku svog višegodišnjeg saradnika, potpredsjednika kluba Adrijana Galijanija.

Galijani je zauzeo mjesto u VIP loži stadiona Katanije, odmah pored novog izvršnog direktora kluba, Barbare Berluskoni.

Njih dvoje zajedno gledali su svoj posrnuli Milan, koji je nekako, zahvaljujući preciznosti Marija Balotelija iz slobodnjaka, uspio da prebrodi gostovanje na terenu gdje je ove sezone postignuto osam golova, po četiri u mreži gostiju i domaće Katanije.

U matine terminu 14. kola: Katanija - Milan 1:3 (1:1).

Presudan trenutak dogodio se u 63. minutu, kada je Milan dobio faul na 18 metara od Marijana Anduhara po sredini, a Baloteli preuzeo odgovornost i bio lukaviji od kompletnog živog zida "slonova" i golmana iza njih. Šutirao je po zemlji, u golmanov ugao i pronašao pukotinu kroz koju je izvukao tri đavolski važna boda za "rosonere".

KATANIJA: Anduhar - Peruci, Spoli, Rolin, Biragi - Plašil, Takidis, Monzon - Barijentos, Lopez, Kastro.

MILAN: Gabrijel - Poli, Bonera, Silvestre, Emanuelson - Montolivo, De Jong, Noćerino - Birsa, Kaka - Baloteli.

Minut kasnije, razjareni Grk Panajotis Takidis nasrnuo je divljači na Balotelija, kojeg je "jahao" cijelu utakmicu i dobio direktan crveni karton od sudije Ricolija.

Tada je meč bio riješen. Potvrda je stigla u 81. minutu, kada je Kaka potvrdio da je i dalje majstor fudbala - iz mrtvog ugla pronašao je put do mreže između Anduhara koji se školski postavio i "prve" stative - 1:3, bila je to prva pobjeda Milana poslije pet utakmica u Seriji A, prva od 19. oktobra i trijumfa nad Udinezeom od (1:0) i to spornog.

Sicilijanci imali su od prvog minuta jasan cilj, pa i kada kada su gubili 1:2 i 10:11 u igračima na terenu - da se nastavi sa provokacijama na račun Balotelija, što putem udaranja, što uvredama. Umalo su prije Kakinog gola i uspjeli da razjare temperamentnog igrača Milana, koji je krenuo u obračun sa Argentincem Nikolasom Spolijem, ali ga je Kaka obuzdao na vrijeme, a trener Masimilijano Alegri ga potom povukao s terena.

Tačnije, Baloteli je tražio da izađe iz igre, jer mu je kapiten Katanije Nikola Folji prišao i, pretpostavka je, rekao nešto na rasnoj osnovi. Baloteli je prvo trčao za Foljijem i tražio obračun, prijeteći mu prstom, a onda sam krenuo ka aut liniji da napusti teren.

U prvom poluvremenu, Milan je imao 77 odsto posjeda lopte i samo jednu pravu šansu iz koje je Rikardo Montolivo postigao prvi gol u sezoni. On je u 19. minutu poništio rano vođstvo Katanije, koja je iz prve opasne akcije na utakmici povela preko Lukasa Kastra, koji je iskoristio haotičnu reakciju kompletne odbrane Milana, prije svih Danijelea Bonere, i postigao treći gol u sezoni savladavši nemoćnog Gabrijela.

Za Kataniju je konačno debitovao argentinski "vunderkind" Đino Peruci, kojeg su "slonovi" hrabro ljetos kupili s teškom povredom koljena. O tome je MONDO nedavno pisao. Peruci u tvrdoj i gruboj utakmici nije uspio previše toga da uradi.

Iako je posljednja na tabeli, Katanija je doživjela tek drugi poraz ove sezone na svom stadionu.

REZULTATI 14. KOLA:

Katanija - Milan 1:3 (1:1)
/Kastro 13 - Montolivo 19, Baloteli 63, Kaka 81/

Atalanta - Roma (15.00)
Kaljari - Sasuolo
Inter - Sampdorija
Kjevo - Livorno
Juventus - Udineze (18.30)

U ponedjeljak:

Fiorentina - Verona (19.00)
Lacio - Napoli (21.00)

U subotu:

Parma - Bolonja 1:1 (1:1)
/Kasano 23 - Kone 10/

Đenova - Torino 1:1 (0:1)
/Bjondini 69 - Farnerud 7/

TABELA: Juventus 34, Roma 33, Napoli 28, Inter 26, Fiorentina 24, Verona 22, Đenova (+1) 19, Milan (+1) 17, Lacio 17, Parma (+1) 17, Atalanta 16, Udineze 16, Torino (+1) 16, Kaljari 14, Sasuolo 13, Livorno 12, Bolonja (+1) 12, Sampdorija 10, Kjevo 9, Katanija (+1) 9.

(MONDO, foto: Guliver/Gettty Images/Maurizio Lagana)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC