• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Strašan derbi, ali niko srećan!

Totenhem - Mančester junajted 2:2 u sjajnoj utakmici 13. kola Premijer lige. Domaći dva puta vodili, Vejn Runi dva puta poravnavao.

 PREMIJER: Strašan derbi, ali niko srećan! Izvor: MONDO

Jedan tim prevazišao je sebe, drugi ispoštovao sebe.

Totenhem, koji je postigao devet golova u 12 kola, od čega tri s penala, postigao je dva pogotka u mreži slavnog rivala. Mančester junajted, koji je primio bar gol na svakom od devet prethodnih gostovanja u Premijer ligi, uradio je to dva puta ove nedjelje popodne, što znači da su "đavoli" primili 20 golova na 10 gostujućih stadiona.

Na kraju - nikom ništa - Totenhem 2, Junajted 2. Ili bolje reći Vejnu Runi 2. Ovaj majstor fudbala pretekao je Robija Faulera, legendu Liverpula, na vječnoj listi strelaca Premijer lige (164) i sada ispred sebe ima samo Alana Širera (260), Endija Kola (189), Tijerija Anrija (175) i Franka Lamparda (168).

Čini se da ovaj rezultat ne "igra" ni jednima i drugima, osim možda osporavanim menadžerima Andreu Viljašu-Boašu i Dejvidu Mojesu, koji bi gutali knedle u slučaju poraza.

TOTENHEM HOTSPUR: Loris - Voker, Fertongen, Doson, Čiričes - Dembele, Sandro, Paulinjo - Lenon, Čadli - Soldado.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Smoling, Vidić, Evans, Evra - Džons, Kagava, Kleverli, Valensija - Velbek, Runi.

Totenhem je poveo prvim golom desnog beka Kajla Vokera od proljeća 2012. godine. On je poput Marija Balotelija otprilike u isto vrijeme na Siciliji, pronašao rupu u živom zidu "đavola" i ostavio Davida De Heu bez mogućnosti da reaguje.

Bio je to prvi gol Totenhema, ne računajući penale, poslije 78 uzastopnih udaraca ka golovima protivnika. Mada, i ovaj je "pao" iz prekida. U prosjeku, Viljašov tim postiže jedan gol na 25 udaraca, što je najgori procenat uspješnosti u ligi.

Voker dao, Voker uzeo, kada je kasnije u prvom poluvremenu trapavao reagovao u svom šesnaestercu i asistirao Runiju za izjednačenje!

To je bio rezultat prvog poluvremena, a poslije opreznog početka u nastavku, dogodio se grom iz vedra neba. Golčina Brazilca Sandra, defanzivnog veziste Totenhema, koji je opalio po lopti sa 22, 23 metra od De Hee i plasirao loptu tamo gdje je nijedan golman svijeta ne bi dohvatio - 2:1!

VIDEO

"Vajt Hart Lejn", stadion na kojem Totenhem nema pobjedu nad Junajtedom dugih 12 godina (!?) eksplodirao je od oduševljenja, ali se publika stišala tri minuta kasnije. Ugo Loris srušio je Danija Velbeka u svom šesnaestercu, Runi namjestio loptu na kreč i rutinskim udarcem po sredini gola postavio konačnih - 2:2.

Do kraja utakmice, Totenhem je imao bolje šanse i bio bliži pobjedi, rezervista Anderos Tausend zakasnio je "milimetar" na jednu "ničiju" loptu koju je trebalo da preusmjeri u mrežu De Hee, u 80. minutu, ali je taj "milimetar" bio dovoljan da se Mojes izvuče, zahvaljujući Runiju.

U posljednjih 13 mečeva u Londonu: 0-5-8, a računajući prošlogodišnju pobjedu Totenhema u Mančesteru, "pijevci" imaju samo jedan trijumf u posljednjih 25 duela sa "đavolima".

Mojes nije pružio šasnu veteranu Gigsu, koji je ove nedjelje proslavio 40. rođendan, i koji je u karijeri Totenhemu dao deset golova, više nego bilo kom drugom rivalu. Nije igrao ni Robin van Persi, koji je računajući nastupe u Arsenalu i Junajtedu, protiv Totenhem sakupio šest golova i pet asistencija u posljednjih osam mečeva.

REZULTATI 13. KOLA:

Totenhem - Mančester junajted 2:2 (1:1)
/Voker 18, Sandro 54 - Runi 32, pen 57/

Hal - Liverpul
Čelsi - Sautempton
Mančester siti - Svonsi

U subotu:

Aston Vila - Sanderlend 0:0

Kardif - Arsenal 0:3 (0:1)
/Remzi 29', 90', Flamini 86'/

Everton - Stouk 4:0 (1:0)
/Dulofu 45', Kolman 49', Ovijedo 58', Lukaku 79'/

Norič - Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Huper 30'/

Vest Hem - Fulam 3:0 (0:0)
/Dijame 47', Karlton Kol 82', Džo Kol 88'/

Njukasl - Vest Bromvič 2:1 (1:0)
/Gufran 36', Sisoko 57' - Brant 53'/

TABELA: Arsenal 31, Liverpul (-1) 24, Čelsi (-1) 24, Everton 24, Njukasl 23, Mančester siti (-1) 22, Sautempton (-1) 22, Mančester junajted 22, Totenhem 21, Aston Vila 16, Svonsi (-1) 15, Vest Brom 15, Hal (-1) 14, Norič 14, Vest Hem 13, Stouk 13, Kardif 13, Fulam 10, Sanderlend 8, Kristal Palas 7.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC