• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Banjica je Voždovac!

Za minut! Tap-tap i 0:2 na Banjici: Rad je poražen od Voždovca u lokalnom derbiju zahvaljujući golovima Slobodana Lalića i Radeta Veljovića.

 JSL: Banjica je Voždovac! Izvor: MONDO

Voždovac je pobjedu nad Radom čekao osam godina, od 2005, a do nje došao za 60 sekundi.

Defanzivac Slobodan Lalić i centarfor Rade Veljović došli su do prvih pogodaka za "zmajeve" u sezoni, u 50. i 51. minutu posljednje utakmice 14. kola Jelen Superlige Srbije i tako ostavili lokalnog rivala na začelju tabele.

Voždovac je poslije Banovog Brda, osvojio i Banjicu - 0:2 (0:0), pa se tako sa 16 bodova malo odmakao od zone ispadanja, gdje su "građevinari" i dalje sa fenjerom u ruci i svega 10 osvojenih bodova od 40 mogućih.

Snažni Lalić najbolje se snašao u velikoj gužvi koja je nastala pet minuta po povratku iz svlačionica. I... čim su krenuli su centra, domaći su izgubili loptu, a Veljović, čiji je povratak u formu trener Nenad Lalatović mjesecima čekao, uspio je sa 18 metara da pogodi desni gornji ugao gola Filipa Kljajića.

Rad je do tog trenutka bio ravnopravan rival, ali mladi sastav Nebojše Petrovića nije uspio od ovog šoka da se oporavi do kraja susreta. Predvođeni iskusnim "zvezdašem" Dejanom Milovanovićem i "partizanovcem" Stefanom Babovićem, gosti su rutinski odigrali posljednjih pola sata meča i stigli do treće pobjede na gostovanjima ove sezone.

Pored Čukaričkog (2:3), Voždovac je pobijedio i Javor kao gost (0:2).

Lalatovićev tim prekinuo je seriju od tri poraza u ligi, započetu poslije trijumfa na pomenutom gostovanju Čuki: Novi Pazar 0:1, Radnički Niš 2:1, Partizan 0:1.

Rad je 2. novembra pobijedio u Kruševcu rezultatom 0:1, a onda kompletirao niz od tri utakmice i 270 i kusur minuta bez postignutog gola: Crvena zvezda 0:1, Donji Srem 2:0, Voždovac 0:1.

U naredna dva kola, "građevinari" gostuju Spartaku, a onda i Čukaričkom na otvaranju proljećnog dijela sezone.

U prvom poluvremenu, do "blic kriga" Lalatovićevog tima, Rad i Voždovac imali su po jednu šansu: prvo je Babović bio za malo neprecizan u 19. minutu, a u 40. mladi reprezentativac iz redova Rada, Uroš Đurđević, izašao je sam pred Nikolu Perića, ali mu je čuvar mreže Voždovca skratio ugao i ušao u šut.

Statistički, oba tima imala su dovoljno šansi da postignu golove, s tim što to domaći nisu iskoristili: 6/10 šuteva u okvir gola Rada, 8/13 Voždovca. Sudija Slobodan Veselinović nije imao mnogo posla: podijelio je samo tri žuta kartona.

REZULTATI 14. KOLA:

Rad - Voždovac 0:2 (0:0)
/Lalić 50, Veljović 51/

U subotu:

Radnički 1923 - Novi Pazar 2:0 (0:0)
OFK Beograd - Crvena zvezda 1:2 (0:1)
Javor - Jagodina 0:1 (0:0)
Radnički Niš - Čukarički 1:0 (0:0)
Partizan - Spartak 2:0 (0:0)
Sloboda Point - Donji Srem 0:1 (0:0)
Vojvodina - Napredak 3:1 (2:1)

TABELA: Partizan 30, Crvena zvezda 29, Radnički Niš 24, Vojvodina 24, Jagodina 23, Čukarički 22, Novi Pazar 21, Spartak 20, Voždovac 16, Napredak 16, Radnički 1923 16, OFKBeograd 16, Javor 14, Sloboda Point 13, Donji Srem 13, Rad 10.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC