• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo, pusti ga da ide...

Kevin de Brujne previše je dobar igrač da bi sjedio i na klupi, a kamoli bio na tribinama.

 Murinjo, pusti ga da ide... Izvor: MONDO

Iako je Čelsi - Čelsi, a Žoze Murinjo - Žoze Murinjo, iako vjerovatno na "Stamford bridžu" nema popusta za mladog belgijskog driblera, teško da Kevin De Brujne nije dovoljno dobar da odigra neki minut u Premijer ligi.

Momak, međutim, ne uspijeva od septembra da se nametne strogom menadžeru, koji preferira uglavnom snažne, čvrste igrače, trkače, disciplinovane radnike.

De Brujne je malo drugačiji, pa mu je čak i zemljak, kolega iz belgijske reprezentacije i saigrač u Čelsiju, Eden Azar, preporučio da mu je najbolje da što prije napusti "Stamford bridž", kako bi zaigrao na proljeće, a to znači - kako bi izborio mjesto u timu "đavola" na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, u junu 2014. godine.

I Čelsi razmišlja o tome da De Brujne ode, ali ne baš da ode, već da bude poslat na pozajmicu.

Atletiko Madrid je klub u kojem Čelsi već ima jednog igrača, tj. golmana, Tiboa Kurtou. Ovom Belgijancu mogao bi da se pridruži još jedan, mlađi.

Španski "As" navodi da je Atletiko Madrid blizu dogovora sa Romanom Abramovičem i Murinjom da uzme De Brujnea ove zime na šest mjeseci, a da narednog ljeta bude govora ili o prekidu pozajmice ili o produžetku saradnje, možda čak i otkupu ugovora.

Tim Dijega Simeonea, koji je i dalje ozbiljan kandidat Barseloni i Realu u trci za titulu prvaka Španije, boriće se za De Brujnea sa tri njemačka kluba. Bajer Leverkuzen, Volfsburg i Verder Bremen rado bi vidjeli ovog plavušana u svojim redovima.

"Ako Čelsi zaista želi da ga pusti, mi ćemo poslati ponudu: i onu za otkup ugovora i onu za pozajmicu. U ovom trenutku najzainteresovaniji smo da ga pozajmimo i da ugovorimo pod kojim okolnostima možemo da otkupimo ugovor", rekao je sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs.

De Brujne je za Genk odigrao 111 utakmica, postigao 17 golova i zabilježio 36 asistencija. U Verderu je za sezonu upisao 34 nastupa, i imao 10 golova i 10 asistencija. Za Belgiju, De Brujne je zabilježio 19 nastupa, ima četiri gola i sedam asistencija.

Kod Murinja...

De Brujne (22) bi, navodno, najprije u Madrid, jer je čuo sve najbolje o Simeouneu od golmana Kurtoe, međutim "Rohoblankosi" dobro guraju u Ligi šampiona, plasirali su se u osminu finala i De Brujne ne bi mogao da bude u konkurenciji za mečeve u tom takmičenju, već samo u Primeri.

De Brujne je bio starter za Čelsi u prve dvije utakmice u Premijer ligi, protiv Hala i Mančester junajteda, poslije čega se preselio na klupu, a od 13. septembra, kada je odigrao pet minuta protiv Fulama (2:0), nije zabilježio NI MINUT u ligaškim mečevima. Samo se dva puta u osam navrata dokopao klupe za rezerve, ali nije bio upotrijebljen.

U Ligi šampiona, dobio je priliku u posljednje dvije utakmice Čelsija, sa Šalkeom i Bazelom, oba puta ušavši sa klupe, u 78. i 86. minutu.

Jedino takmičenje u kojem je De Brujne "standardan" kod Murinja, to je ono najmanje važno - Liga kup. Mladi dribler počinjao je i protiv Svindona i protiv Arsenala, ali je oba puta bio zamijenjen, a Čelsi je dobio dva puta po 2:0.

Za tu šačicu minuta ove sezone, De Brujne je zabilježio jednu asistenciju.

Čelsi je De Brujnea kupio još u januaru 2012. od Genka za osam miliona evra, ali je on ostavljen u tom belgijskom klubu narednih šest mjeseci, pa je transfer aktiviran u julu. Međutim, to nije bila posljednja pozajmica za momka iz Drongena - čim se pojavio na "Bridžu" bio je proslijeđen Verderu iz Bremena, gdje je odigrao cijelu sezonu 2012/13 i bio prilično dobar.

Ovu jesen pokušaće da zaboravi, prije nego što na zimu bude birao: Španija ili opet Njemačka.

Pogledajte kako je De Brujne igrao u Verderu.

VIDEO

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Thananuwat Srirasant)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC