• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napredak i Novi Pazar: Sudije nas oštetile

Superligaši iz Kruševca i sa Jošanice označili arbitre Nenada Đokića i Boška Jovetića kao glavne krivce za poraze na gostovanjima u 14. kolu JSL.

 Napredak i Novi Pazar: Sudije nas oštetile Izvor: MONDO

Iz kolo u kolo sve je više timova koji ulažu prigovore na arbitražu. Poslije 14. kola Superlige, prvo je Spartak uložio žalbu na suđenje Dejana Dimitrijevića na duelu protiv Partizana, a zatim su se oglasili Napredak i Novi Pazar.

Kruševljani su poslije poraza u Novom Sadu protiv Vojvodine (1:3) izdali dva saopštenja u kojem su žestoko "opleli" po užičkom sudiji Nenadu Đokiću (na fotografiji).

Prvo se oglasio sportski direktor kluba Vladimir Matijašević.

"Sudijska odluka o poništenom golu Nemanje Janičića u trenutku kada je domaći tim vodio 2:1 direktno je uticala na rezultat utakmice. Nakon pregledanog snimka utakmice i dalje nam nije jasno šta je glavni sudija svirao. Dokle god situacija bude bila takva nećemo gledati kvalitetan fudbal u Srbiji,koga ima, ali ne može da dođe do izražaja", stoji između ostalog u saopštenju Matijaševića, koji je dodao da "o sudijskom radu i njihovom načinu suđenja bi trebalo da razmisle oni koji sjede u foteljama".

Trener Napretka Nenad Milovanović takođe je apostrofirao poništen gol Janičića.

"U JSL sam radio sedam godina. I za sve to vrijeme, sve greške koje su se dešavale na terenu, pripisivao sam ljudskoj osobini da ko radi, taj i griješi. Griješim ja, griješe igrači, griješe i sudije.

Ali greška koju je napravio sudija (koji ovoga puta ne zaslužuje ni da mu pomenem ime, već ću ga zvati dospodin Đ) je najblaže rečeno skandalozna!!

Iako sam gore pomenutog prošlog ljeta na Zlatiboru javno pohvalio da je izrazito napredovao u suđenju, u Novom Sadu je pokazao da novajlije u ligi (a to smo mi) nemaju mogućnost da imaju fer i korektno suđenje.

Pri rezultatu 2:1 za domaći klub, Nemanja Janičić postiže izjednačujući pogodak za ekipu Napretka, koji gospodin Đ, istog trenutka poništava. Uglavnom ovakve situacije, sudije pravdaju napravljenim faulom prije šuta, samo što je gospodin Đ ovdje u problemu jer faula NIJE bilo.

Znam da će gospodin Đ pokušati sebe da opravda da je sudio faul ranije, odnosno prije šuta Janičića, međutim poslije deset puta odgledanog snimka, vidim da je gospodin Đ sudio nepostojeći prekršaj onog trenutka kada Janičić šutira loptu u gol, što znači da ne može da mu bude alibi da je ranije sudio faul, pogotovu što su u tom trenutku jedini igrači Napretka u kaznenom prostoru Gavrić i Mirosavljević i pri tome nijedan od njih dvojice ne pravi faul.

Da sam potpuno u pravu, kao šlag na tortu, potvrđuje istog momenta četvrti sudija, koji mi pritrčava i ničim izazvan pravda odluku glavnog sudije i kaže da je bio faul, iako ja u tom trenutku uopšte nisam reagovao. Uslijedilo je moje pitanje: Zašto mi se onda pravdaš?!"

Milovanović je potom i dodao: "Da li je gospodin Đ noćas mirno spavao dok sam ja iznova i iznova gledao snimak utakmice, i o tome samo možemo da razmišljamo. Ali, ni ja, ni siguran sam moje kolege koji vodimo klubove u JSL nemamo više želje i namjere da samo razmišljamo o tome kako će nam se suditi u utakmicama i koliko još nepostojećih faulova može da se odsvira. Smatram da je ovo je klasičan primjer sudijske namjere da se skroji rezultat", stoji u saopštenju šefa struke Napretka.

Novi Pazar je poražen u Radničkog u Kragujevcu (0:2), a za prekid serije od četiri meča bez poraza gosti su okrivili sudiju Boška Jovetića, koji je svirao nepostojeći jedanaesterac za domaći tim.

Igrač Pazara Marković jeste startovao na Pavlovića, ali se faul desio van kaznenog prostora, smatraju gosti. Radnički je iskoristio tu priliku da postigne prvi pogodak, a zatim je uslijedio i drugi.

"Po ko zna koji put smo oštećeni ove sezone, i opet se ponavljaju iste stvari zbog kojih su sudije bile kažnjavane. To nikome od njih nije služilo za nauk, već naprotiv sudije još više pokazaju silu nad našom ekipom. Jovanetić je direktno uticao na ishod susreta i oštećeni smo za više od šest bodova", izjavio je za "Žurnal" portparol Novog Pazara Redžep Korać.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC