• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robert Jarni novi trener Sarajeva

Nakon što je Husref Musemić odlučio da napusti klupu Sarajeva, tim sa "Koševa" angažovao nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Roberta Jarnija.

 Robert Jarni novi trener Sarajeva Izvor: MONDO

Nekadašnji igrač splitskog Hajduka, Juventusa i Real Madrida sinoć je završio sve pregovore sa trenutno drugoplasiranom ekipom Premijer lige BiH i potpisao ugovor na 18 mjeseci.

Jarni je na predstavljanju u novom klubu istakao da je Sarajevo veliki klub, koji je izuzetno napredovao u posljednje vrijeme.

"Zahvalio bih se Upravnom odbrou FK Sarajevo na ukazanom povjerenju. Dogovorili smo se za deset minuta, a ugovor sam potpisao na godinu i po. Ono što sam ja prepoznao jeste da je klub napravio značajan iskorak, u odnosu na ostale u regionu. U posljednje vrijeme izgubio se i nestao rad sam mladima, a Sarajevo radi upravo na tom polju, pa će od prvog mjeseca naredne godine sa radomr krenuti Akademija FK Sarajevo", rekao je Jarni, a prenosi portal SportSport.

Hrvatski stručnjak se nakon okončanja igračke okrenuo trenerskoj karijeri. Do sada je vodio splitski Hajduk i Istru 1961.

"Između Sarajeva i Hajduka nema razlike, uvijek se traže titule i pehari i napravićemo sve da ih donesemo. Sarajevo je za mene veliki motiv i izazov", poručio je četrdesetpetogodišnji trener.

Jarni je bio član zlatne generacije reprezentacije Hrvatske, koja je na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojila bronzanu medalju.

STOJČEV
Nakon predstavljanja novog trenera, Sarajevo je danas dobilo i prvo igračko pojačanje. Riječ je o Milošu Stojčevu (26), koji je do sada nastupao za kazahstanski Atirau. Igrač sredine terena prošle godine nosio je dres trebinjskog Leotara.

(MONDO, foto: SportSport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC