• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Seks guru hoće u stručni štab "kockastih"!

Neobična ponuda za posao stigla je na adresu Hrvatskog fudbalskog saveza. Pročitajte o čemu je riječ.

 Seks guru hoće u stručni štab "kockastih"! Izvor: MONDO

Hrvatski mediji su ovu ponudu, koju ćete pročitati, nazvali "jednom od najluđih prijava za posao".

Bosansko-hrvatski guru Abu Aziz Makaja, rođen kao Franjo Milićević, osnivač poliamorske vjerske zajednice Komaja, ponudio je svoje usluge hrvatskom fudbalskom selektoru Niki Kovaču, apelujući na njega da ga uvrsti u stručni štab za Mundijal u Brazilu naredne godine, a sve zarad uspjeha "kockastih" na najvećem takmičenju.

Ovaj "guru" traži da bude motivacioni trener, a usluge je nudio i ranijim selektorima, koji su ga "iskulirali".

U pismu/ponudi, koju je postavio na svom Facebook profilu, Abu Aziz Makaja ističe da će temelji njegovog eventualnog angažmana u reprezentaciji biti jačanje karaktera igrača (tipa: sprenost na preuzimanje rizika, izgaranje do posljednjeg atoma snage...), potom građenje timskog duha, rad na psihologiji igrača i koncetraciji i izbjegavanja "padanja" na provokacije, kao i kanalisanje seksualne energije pred i za vrijeme Svjetskog prvenstva.

Nama su za oko posebno zapale ove posljednje dvije "stavke" ili elementa njegovog rada. Dakle, psihologija i kanalisanje seksualne energije.

Što se tiče psihičke pripreme igrača, hrvatski "guru" podsjeća na nepisano pravilo u boksu da meč gubi onaj ko prvi trepne prije meča, odnosno onaj koji je psihički labilniji. Tako i fudbaleri, psihički labilniji, imaju veću mogućnost da dobiju crveni karton.

A onda "krešendo":

"Prvenstvo nećemo osvojiti pomoću crvenih kartona već pomoću bespoštedne, proračunate borbe za svoj cilj i slavu svoje nacije. Pa ipak, svaka čast Josipu Šimuniću za onaj crveni karton u Beogradu. Za Marija Mandžukića mislim da je vjerovatno vrlo naivno i neprofesionalno nasjeo na iznuđeni faul za crveni karton u Maksimiru. Usporeni snimak nisam vidio, ali sam vidio njegovu igru đonom sa istočne tribine", piše on.

Abu Aziz Makaja bi, ako bi bio primljen u stručni rad, podijelio psihološku pripremu igrača u zavisnosti od protivnika. Dakle, posebno za germanske timove, posebno za one iz Afrike ili Južne Amerike.

"Nedostatak ovakve specificifične psihičke pripreme je bio jedan od dva glavna razloga zašto smo u Rejkjaviku (protiv Islanda u baražu) odigrali 0:0 protiv trećerazredne reprezentacije!",
poentirao je "guru".

Dolazimo i do kanalisanja seksualne energije...

"Korelacija između seksualne energije, trenutne količine testosterona u krvi, seksualne aktivnosti i orgazma sa jedne strane i povećanih, odnosno smanjenih psihofizičkih sposobnosti sa druge strane",
piše on, uz poseban osvrt na "optimalan ritam seksualnih aktivnosti".

Naravno, on bi igračima prenio znanja i "uputstva" u vezi sa tim optimalnim ritmom, koje bi oni (igrači) praktikovali bar mjesec dana prije, kao i za vrijeme cijelog turnira.

"U slučaju da neki igrač/igrači žele da praktikuju sportski karantin u vidu apstinencije od seksualne aktivnosti i orgazma, takođe vam stojim na raspolaganju, potkovan svojim četrdesetogodišnjim joga-treningom i iskustvom", piše on.

VIDEO

Guru, koji ima 60 godina, za sebe je rekao da je veoma kvalifikovan, "vjerovatno među prvih 10 motivacionih trenera na svijetu", a preporuka mu je i da je u odnosu na ostalih devet, mnogo jeftiniji, a i poznaje hrvatski mentalitet.

(MONDO, foto: YouTube/screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC