• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malbašić pronašao sebe, Partizanu dobro

Mladi fudbaler srpskog šampiona protiv Spartaka pokazao zbog čega ga je prošle sezone "upecao" bundesligaš Hofenhajm.

 Malbašić pronašao sebe, Partizanu dobro Izvor: MONDO

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Andrija Živković bio je prvi "pik" trenera Vuka Rašovića za desnu stranu napada Partizana protiv Spartaka u subotu uveče. U svlačionici "parnog valjka" napravljen je dogovor i podijeljena su zaduženja za meč sa "golubovima".

Ali, ne krene uvijek sve po planu i onako kako se zamisli.

Neočekivano, šef stručnog štaba Partizana morao je u trenutku da reaguje i izvrši rokadu u startnoj postavi. Od saradnika zaduženih za medicinske probleme saznao je da ne može da računa na mladog Živkovića, jer se talentovani fudbaler na zagrijavanju požalio na bol u primicaču.

Filip Malbašić je bio spreman da još jedan meč počne na klupi kao rezerva i da uskoči ako bude bilo potrebe. Ovaj put šansa mu se ukazala i prije nego što je utakmica počela.

Čvrsto, sa obje ruke ju je zgrabio i za 90 minuta prikazao najbolju igru od kada je prije skoro šest mjeseci stigao u Humsku.

Malbašić priznaje da je dugo bio van farme.

"Neko vrijeme sam bio van ekipe, sada sam dobio šansu i mislim da sam je iskoristio. Najbitnije je da je tim počeo da igra dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti. Vjerujem da ću i u naredne dvije utakmice biti na visokom nivou i da ću doprinijeti novim pobjedama Partizana", skromno konstatuje povremeni mladi reprezentativac Srbije.



Malbašić će najvjerovatnije dobiti šansu i na preostale dvije utakmice, u Kupu protiv Spartaka i Superligi na Banovom brdu.

"Krivo mi je što se bliži kraj jesenjeg dijela sezone jer sam taman uspio da pronađem sebe na terenu. Ali, predstoji proljećni dio, novih 15-20 utakmica koje ću pokušati da iskoristim na pravi način".

Malbašić ističe da je period adaptacije igrača koji su stigli u Partizan prošlog ljeta potrajao i da je to glavni razlog što Partizan ove jeseni nije blistao.

"Došao je veliki broj novih igrača, isto tako jezgro šampionskog tima iz prošle sezone je napustilo Humsku. Mi novajlije smo pokušali da zamijenimo igrače koji su otišli... Za sve je potrebna adaptacija i ona je malo potrajala. Posljedica toga je rano ispadanje iz Evrope, ali generalno smo dobro odradili prvi dio sezone. Imamo još mjesec i po dana priprema da se spremimo i da na proljeće pokažemo da smo prava ekipa", rekao je 21-godišnji vezista ističući lidersku poziciju na tabeli domaćeg prvenstva, kao i priliku da se crno-bijeli nađu u polufinalu Kupa.

Malbašić će protiv Spartaka gotovo sigurno biti adut Partizana, jer Andrija Živković još uvijek nije zaliječio povredu. Uostalom, po posljednjim partijama očigledno je da se nešto stariji fudbaler nalazi u boljoj formi.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC