• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted ne treba otpisivati, ali..

Arsenal bježi Mančester junajtedu 12 bodova, a Čelsi ima osam bodova više od "đavola". Da li je engleski šampion ispao iz trke za titulom?

 PREMIJER: Junajted ne treba otpisivati, ali.. Izvor: MONDO

Arsenal maršira u Premijer ligi, Čelsi, Mančester siti i Liverpul ga prate. Ne i Mančester junajted, koji je poslije remija sa Totenhemom za vikend, u srijedu uveče poražen od Evertona na svom Old trafordu.

"Tobdžije" su pune samopouzdanja, a navijači čuvenog londonskog kluba vjeruju da je ovo TA sezona, sezona iz koje će se slaviti pucanjem iz topova. Arsenal je rutinski savladao Hal 2:0, a prvi gol dao je Niklas Bentner i to poslije prvenstvenog posta od 1.071 dan!

Ovo kolo obilježili su i Luis Suarez koji je postigao četiri gola za Liverpul u pobjedi nad Noričom 5:1, goleada na meču Sanderlend - Čelsi 3:4, ali prije svega, poraz Mančester junajteda!

Zanimljivo, navijačli Evertona, kluba u kojem je Dejvid Mojes 11 sezona bio trener, da bi prešao u Junajted, pjevali su mu podrugljivu pjesmicu: "Dobićeš otkaz ujutru!".

Više od dvije decenije, odnosno precizno 21 godinu čekali su navijači Evertona da njihov tim pobijedi Mančester junajted na Old Trafordu. Et voila! U srijedu uveče dogodilo se i to.



Ali, mnogo važnije od pobjede Evertona jeste poraz Mančester junajteda, koji ga je "bacio" na devetu poziciju sa 22 boda - 12 manje od Arsenala, osam manje od Čelsija...

Da li je Dejvid Mojes bio pravo rješenje za prvog nasljednika ser Aleksa Fergusona? Da li Mojes ima taj kapacitet da nastavi putem matorog lisca? Mnogi navijači Junajteda odavno sumnjičavo vrte glavom, a sada su i ubijeđeni da nije. Da li će dočekati drugu sezonu na Old trafordu?

Duhoviti komentari "iskaču" na Twitteru u vezi sa trenerom Mančester juanjteda, a evo i jednog iz "kuhinje" uglednog BBC-a:

"Mojes je proveo 11 godina na klupi Evertona pokušavajući da pobijedi Junajted na Old Trafordu i... večeras je uspio".

Iako Junajted nikada ne treba otpisivati, a iskustvo iz nekih ranijih sezona Premijer lige govori nam i da su nevjerovatni preokreti mogući, utisak je da ovakav Junajted nema šansi da odbrani titulu ili da trku u šampionatu učini neizvjesnijom.

Glavni utisak je da je Everton napao Junajted tamo gdje je najslabiji - na sredini. Rajan Gigs je majstor fudbala, više nije mladić, a Maruan Felaini nije klasičan vezni fudbaler. A "karamele" su na tom dijelu terena dominirale, pretrčale rivala. Nepravedno je i ne pomenuti ime junaka - Brajan Ovijedo, strijelac pobjedonosnog gola.

Za to vrijeme na "Emiratima" se pjevalo: "Šampioniii, šampioni, ole, ole, ole". Osjeća se u severnom dijelu Londona neka posebna atmosfera, nečega ima u vazduhu, a nije samo zbog novogodišnjih praznika.

Arsenal je ovo šesti vezani trijumf kod kuće.

Čelsi je odigrao ludu utakmicu protiv Sanderlenda u gostima. "Crna mačke" su povele, "plavci" su preokrenuli, potom je bilo 2:2, da bi uslijedila dva gola za Čelsi i vođstvo od 4:2. Zanimljivo, taj četvrti gol dao je igrač Sanderlenda Fil Bardsli, koji je samo dva minuta kasnije ponovo pogodio mrežu, ovog puta pravu za konačnih 3:4.

REZULTATI 14. KOLA:

Arsenal - Hal 2:0 (1:0)
/Bentner 2', Ozil 48'/

Liverpul - Norič 5:1 (3:0)
/Suarez 15', 29', 35', 74', Sterling 88' - Džonson 84'/

Mančester junajted - Everton 0:1
/Ovijedo 86'/

Sanderlend - Čelsi 3:4
/Altidor 14', O'Šej 50', Bardsli 86' - Lampard 17', Azar 36', 62', Bardsli 84'ag/

Sautempton - Aston Vila 2:2 (0:1)
/Rodrigez 48', Osvaldo 69' - Agbonlahor 15', Kozak 64', Delf 80'/

Stouk - Kardif 0:0

Svonsi - Njukasl 3:0
/Dajer 45, Debiši 67'ag, Šelvi 82'/

Fulam - Totenhem 1:2
/Dežaga 57' - Čirikeš 74', Holtbi 82'/

Vest Bromvič - Mančester siti 2:3 (0:2)
/Pantilejmon 85'ag, Aničebe 90+4' - Aguero 9', Jaja Ture 24', 74'p/

(MONDO, foto: AP Photo/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC