• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković u izbornoj kampanji?

Doskorašnji fudbalski as Dejan Stanković "šeta" se po Srbiji, priča sa fudbalskim ljudima, obilazi regionalne saveze...

 Dejan Stanković u izbornoj kampanji? Izvor: MONDO

Teško je povjerovati da Dejan Stanković putuje po Srbiji da bi je bolje upoznao i više volio (kako je glasila jedna starija krilatica iz reklamnih poruka).

Biće da je, ipak, nešto drugo u pitanju. Kao grom je odjeknula vijest iz "italijanske kuhinje" da će Stanković već 16. decembra naslijediti Tomislava Karadžića na mjestu predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Karadžić je prije nekoliko mjeseci najavio da će se povući sa mjesta prvog čovjeka srpskog fudbala na kraju jesenje prvenstvene sezone (predstojećeg vikenda igraće se posljednje kolo).

Doduše, kasnije je korigovao izjavu rekavši da treba čuti šta o svemu misli fudbalska Srbija.

U srpskom fudbalu sve je moguće, pa i da Karadžić zaista ode preko noći, pa i da ostane.

"Iskren da budem, ne znam šta je Karadžić naumio, uopšte nisam pričao sa njim o tome. Ako on ostane - ostaću i ja. Koliko ga ja poznajem, a prijatelji smo dugo godina, sigurno je da neće otići naprečac, a pitanje je da li će uopšte otići. On je ozbiljan čovjek, sjajan fudbalski radnik, i sigurno je da će željeti da podvuče crtu i izađe pred delegate Skupštine FSS i predoči im šta je sve urađeno za vrijeme njegovog mandata"
, rekao je u neformalnom i potpuno nezvaničnom razgovoru za MONDO jedan visoki funkcioner FSS.

O tome da Dejan Stanković figurira kao mogući nasljednik Karadžića, taj funkcioner FSS kaže da cijeni Stankovića i kao igrača i kao čovjeka, ali i da uopšte nije lako je obavljanje tako odgovorne funkcije.

"Postoji jedna izeka koju rado citiram: da bi se postao dobar fudbaler potrebna je jedna godina, da bi se postao dobar trener treba pet godina, a da bi se postao dobar fudbalski funkcioner treba bar 15 godina"
, kaže naš sagovornik.



Dejan Stanković u posljednje vrijeme obilazi fudbalske regione, razgovara sa lokalnim fudbalskim čelnicima. U srijedu je posjetio Fudbalski savez regiona zapadne Srbije, a u društvu Stankovića bio je i aktuelni generalni sekretar Zoran Laković.

Predsjednik tog regiona Žarko Stefanović izjavio je "Sportskom žurnalu" da je zajednički stav sagovornika da "nije ni vrijeme, ni mjesto za lomove u fudbalskoj organizaciji".

"Nismo pritisnuti vremenom, naprotiv, imamo dovoljno dana da razmislimo i da na miru donesemo odluke od značaja za budućnost. I Dejanova pozicija je istovjetna - još se nisu ni ohladile kopačke u kojima je do juče igrao. Vrijeme je naš zajednički saveznik", kaže Stefanović.

Nezahvalno je izvlačiti zaključke iz izjava odgovornih ljudi, ali ova bi mogla da se hvati da Stanković "opipava puls" fudbalske Srbije, čak i da je možda on čovjek koga Tomislav Karadžić želi da vidi na Terazijama/Staroj Pazovi u ulozi predsjednika srpskog saveza.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC