• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slušati prenos Čuka - Partizan ili ne?

Trener Zvezde Slaviša Stojanović ima dilemu: saopštiti igračima rezultat sa Banovog brda ili ne.

 Slušati prenos Čuka - Partizan ili ne? Izvor: MONDO

Apsolutno je jasno da fudbalere Crvene zvezde, sve i da su sami na svijetu, očekuje najteži mogući posao - utakmica protiv Vojvodine.

Prije i pominjanja Partizana, treba reći da je Zvezda u seriji od pet poraza od Voše, da nije pobijedila Novosađane na svom stadionu od 28. marta 2010. godine i da je posljednje tri utakmice izgubila gol razlikom 1:9, a 2:13 računajući niz od pet poraza.

U namjeri da se prekine ova agonija Beograđana, koja nije zabilježena od početka rivalstva dva kluba istih boja, trener Zvezde Slaviša Stojanović mogao bi da se posluži rezultatom sa utakmice Čukarički - Partizan kao motivacionom injekcijom za ekipu, pred ulazak u tunel i izlazak na teren.

Ali, pitanje je koliko je to pametno i kako bi to uticalo na njegov tim.

Satnica posljednjeg kola jesenjeg dijela Jelen Superlige Srbije takva je da Partizan, sa bodom prednosti, svoj meč 15. kola na Banovom brdu, protiv Čukaričkog, počinje u 15 časova. Duel Zvezda - Vojvodina zakazan je za 17 časova.

Logično, vijest o tome da Partizan nije pobijedio na mjestu na kom je i Crvena zvezda izgubila ove jeseni, trebalo bi da podigne adrenalin Nenadu Milijašu, Bobanu Bajkoviću, Draganu Mrđi i ostalima, ali nije se često događalo prethodnih sezona da je Zvezda kaznila kiks najvećeg rivala.

Naprotiv, to je bila prava rijetkost i može se nabrojati na prste jedne ruke u periodu od pet godina. Stoga, novinari su u petak pitali Stojanovića šta će učiniti: reći igračima ishod ili ne.

"Iz dosadašnjeg iskustva u ovoj polusezoni, svaki put kada smo saznali za kiks Partizana, mi smo 'pali na glavu'. Ne bi trebalo da ražmišljamo o drugim rezultatima, već samo da gledamo sebe", objasnio on.

O utakmici sa Vojvodinom...

"Naravno da želimo da popravimo utisak i da dođemo do pobjede. Hoćemo da na najbolji mogući način završimo tešku polusezonu", izjavio je Stojanović na konferenciji za novinare na Marakani.

Stojanović, kojem je meč u subotu gotovo sigurno posljednji na klupi trofejnog kluba, priznao je i da je poslije debakla u srijedu vikao na igrače. To je, narednog jutra, uradio i predsjednik kluba Dragan Džajić.

"Takav sam kakav sam. Nekad imam jače emocije i teško to krijem. Igrači bi to trebalo da razumiju i shvate kao pozitivnu kritiku", zaključio je Stojanović.

Pored njega, u Medija centru na "Marakani", sjedio je kapiten Milijaš.

"Ne smijemo da dozvolimo nijednoj ekipi da nas dva puta u kratkom periodu pobijedi na našem terenu. Moramo da izvučemo pouke iz meča u srijedu i mislim da ćemo to uraditi. Atmosfera nije baš najbolja i moramo da odigramo utakmicu kako znamo i umijemo. Igrači su svjesni važnosti meča. Ne tražimo alibi, ali priča o raskidima ugovora je skrenula pažnju ekipi", naveo je Milijaš.

Trener Zvezde je kazao da u odnosu na duel u Kupu, njegova ekipa mora bolje da čuva protivničke kontranapade, polukontre i prekide.

"Te tri ključne stvari nisu bile urađene i to moramo da svedemo na minimum, da ne bi opet bilo problema", rekao je on.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC