• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNA GORA: Branko Babić napustio Budućnost

Posle deset meseci i osvojene titule šampiona Crne Gore, Branko "Sosa" Babić odlazi iz Budućnosti.

 CRNA GORA: Branko Babić napustio Budućnost  Izvor: MONDO

Branko "Sosa" Babić, koji je prošle sezone oporavio podgoričku Budućnost i vodio je do prve titule fudbalskog šampiona Crne Gore, odlazi iz podgoričkog kluba!

Eliminacija od finskog Tamaperea u 1. kolu kvalifikacija za Ligu evropskih šampioan, potom loš start u crnogorskom šampionatu i konačno poraz u derbiju od budvanskog Mogrena u prethodnom kolu, doprineli su da se Sosa Babić odluči da ode posle 10 meseci provedenih u Podgorici.

Podgorički dnevnik "Vijesti" ističe da je u poslednjih 11 godina Budućnost promenila čak 20 trenera(!), od čega čak osmoricu od leta 2003. godine.

Taj list ocenjuje da je odlazak Babića pokazao da je "Podgorica nestvarno teška sredina za trenere".

"Ako se u obzir uzmu poslednje dve decenije, dolazi se do podatka da trener pod Goricom prosečno traje nešto više od pet mjeseci! Pravi treneri će, ubuduće, jerovatno bježati od Budućnosti kao đavo od krsta, osim ako nekom još nije izazov da bude trener najvećeg kluba u Crnoj Gori. Pod Goricom je bilo boljih i gorih trenera, ali je odlaskom Babića, koji je izdržao svega 10 meseci (više od njegovih prethodnika Miodraga Božovića ili Saše Petrovića) definitivno jasno da nisu glavni krivci oni koji sede na klupi, već da je problem mnogo dublji. Već godinama, od Budućnosti se očekuju najveće stvari (takvu klimu diktira veliki broj navijača), dok, sa druge strane, Budućnost nikada nije formirala tim koji bi kvalitetom znatno odskočio od rivala. Makar ne na onom nivou koji diktiraju ambicije", pišu "Vijesti".

Poslednja osmorica trenera Budućnosti u poslednjih pet godina:

BRANO MILAČIĆ (jun 2003 - mart 2006) - Izdržao najviše. Vratio ekipu u Prvu ligu bivše SCG, osvojio peto mesto, izveo tim u Evropu (Intertoto kup), ali dobio otkaz kada su se naređali loši rezultati.

ANTO DROBNJAK (mart 2006 - april 2006) - Vodio ekipu samo tri meča, kao sportski direktor.

BOŽO VUKOVIĆ (april 2006 - jun 2006) - Doveden kao privremeno rešenje do kraja sezone. Budućnost je već bila ispala iz lige SCG.

MIODRAG BOŽOVIĆ (jun 2006 - januar 2007) - Prvi trener Budućnosti u nezavisnoj Crnoj Gori. Bio je lider na tabeli na polusezoni, a onda dao ostavku optuživši upravu za nerad.

BRANO MILAČIĆ (januar 2007 - mart 2007) - Njegov drugi mandat, zbog loših rezultata, trajao je jedva tri meseca.

BOŽO VUKOVIĆ (mart 2007 - jun 2007) - Ponovo se vratio, ovoga puta kada se ekipa borila za titulu. Nije uspeo, a malo je nedostajalo.

SAŠA PETROVIĆ (jun 2007 - decembar 2007) - Izdržao samo 13 kola.

BRANKO BABIĆ (decembar 2007 - avgust 2008) - Preuzeo ekipu koja je imala sedam bodova manje od Zete. Osvojio titulu, potom ispao u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC