• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvor za navijače Zvezde

Dvojica navijača Crvene zvezde osuđeni na zatvorske kazne zbog učešća u prebijanju žandarma Nebojše Trajkovića.

 Zatvor za navijače Zvezde Izvor: MONDO

Drugi opštinski sud u Beogradu osudio je dvojicu navijača Crvene zvezde na zatvorske kazne zbog učešća u brutalnom prebijanju žandarma Nebojše Trajkovića na meču protiv kulskog Hajduka u prošloj sezoni.

Miloš Zimonja osuđen je na godinu dana i osam meseci zatvora, dok je Slaviša Drakul osuđen na godinu dana zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Zimonji je do pravosnažnosti presude ukinut pritvor, u kojem je bio devet meseci.


Izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama od oktobra prošle godine, za krivično delo nasilničko ponašanje uvedene su novčane kazne od 50.000 do milion dinara, kao i zatvorske kazne od tri meseca do deset godina zatvora.

Tokom suđenja Zimonja i Drakul negirali su da su izazivali nerede na toj utakmici, koja je odigrana 2. decembra prošle godine na stadionu "Crvene zvezde", dok je Trajković tvrdio da su huligani na severnoj tribini "hteli da ga ubiju".

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv doskorašnjeg generalnog sekretara Crvene zvezde Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Navijaču Crvene zvezde Urošu Mišiću (19) iz Beograda u Okružnom sudu sudi se zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo ubistvo u pokušaju, jer je napao Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici, i gurao mu upaljenu navijačku baklju u usta.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC