• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci: Borićemo se za drugo mesto

Posle više nego dobrih igara na Evropskom prvenstvu, Austrijancima su porasli apetiti. Poručuju - borićemo se za drugo mesto u grupi.

 Austrijanci: Borićemo se za drugo mesto  Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Austrije u kvalifiacijama za Svetsko prvenstvo startuje u subotu utakmicom protiv Francuske, a novi selektor Karel Brikner očekuje da će njegov tim do poslednjeg kola biti u poziciji da se bori za drugo mesto u grupi.

U meču protiv Francuza Austrijanci se uzdaju u tradiciju - do sada su 15 učestvovali u kvalifikacijama za prvenstvo sveta i u prvom kolu su deset puta zabeležili pobedu, a samo dva puta bili poraženi.

Brikner je ekipu preuzeo posle solidnog izdanja na šampionatu Evrope, a nerešen rezultat (2:2) u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Italije dokaz je da su igrači puni samopuzdanja.

Bivši selektor reprezentacije Češke kaže, međutim, da fudbalerima treba još vremena da se priviknu na ono što on od njih traži.

"Stvorili smo dobru osnovu za igru na kojoj ja insistiram. Pristup utakmici protiv Francuske donekle će se razlikovati od svih narednih duela, ali u osnovi će to biti manje-više isti sistem", rekao je 68-godišnji Brikner.

Prema jegovim rečima, minimalni cilj sa kojim selekcija Austrije ulazi u kvalifikacije je borba za drugo mesto.

"Nema nikakve sumnje da je Francuska veliki favorit u našoj grupi to moramo da prihvatimo. Naš minimalni cilj je da do poslednjeg kola budemo u trci za drugu poziciju. Biće za to mesto više kandidata čije šanse nisu ništa veće od naših", rekao je Brikner.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC