• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa i dalje čeka Tita

Herardo "Tata" Martino je aktuelni trener Barselone, ali...

 Barsa i dalje čeka Tita Izvor: MONDO

Dok mediji sve glasnije pišu o tome da će se slavni klub rastati sa argentinskim stručnjakom narednog juna, posle jedne zajedničke sezone, španska "Marka" navodi da bi predsjednik Barse Sandro Rosel do tada trebalo da odluči:

Da li da vrati Tita Viljanovu na klupu ili ne?

Naravno, presudnu ulogu imaće zdravlje mladog trenera, koji je prije tačno godinu dana obavio drugu u nizu operacija na pljuvačnoj žlijezdi, na kojoj mu se vratio maligni tumor, prvobitno odstranjen u novembru 2011.

Viljanova je tada, u jeku sezone 2012/13, morao u dva navrata da boravi na klinici u Njujorku, odakle je vodio ekipu preko Skype-a, a to se odrazilo negativno, naročito u finišu sezone. Barsa je odbranila ogromnu prednost koju je imala u Primeri, ali je doživela debakl u Ligi šampiona u dvomeču sa Bajernom iz Minhena.

Ipak, 19, jula ove godine, objavljeno je da će Viljanova morati da bude podvrgnut novom zahvatu i da će ovog puta biti potrebna njegova puna posvećenost oporavku i da neće moći da rasipa energiju baveći se bilo čime sa strane, a kamoli tako stresnim poslom kao što je posao šefa struke Barselone, klub je odlučio da pronađe novog trenera.

Martino je impresivno počeo sezonu u Primeri, ali uprkos odličnim rezultatima javnost ga kritikuje zbog toga što nije ostao slijepo privržen "tika-taka" stilu, koji su gajili njegovi prethodnici Viljanova i Pep Gvardiola. Dok neki smatraju da je to dobro i da je to osvježenje, drugi ga uveliko smjenjuju.

Međutim, španski mediji navode da će u fokusu biti njegov odnos sa prvom zvijezdom tima Lionelom Mesijem, koji nije "legao" od starta.

Uporedo s tim, stižu ohrabrujuće vijesti o oporavku Viljanove...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC