• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je još potrebno Pedro da uradi?

Pedro Rodrigez vjerovatno je najbolji fudbaler na svijetu sa statusom rezerve. On definitivno zaslužuje bolji tretman, ali ćuti, čeka i daje golove.

 Šta je još potrebno Pedro da uradi? Izvor: MONDO

Da je NBA košarkaš bio bi:

a) vlasnik titule "najbolji šesti igrač";

b) trojkaš sa najboljim procentom šuta, 77%;

Ali, nije košarkaš, već vrhunski fudbaler koji godinama unazad trpi veliku nepravdu.

Sjajni Pedro Rodrigez, dijete Barselone i fudbaler Barselone nikako da postane velika zvijezda Barselone iako je više puta potvrdio da to zaslužuje. Zato i ne bi trebalo da začudi ukoliko uskoro odluči da zatraži transfer, jer je Barsa vjerovatno jedini klub na svijetu u kojem Pedro ne bi bio starter.

Ovaj momak morao je da sačeka da Lionel Mesi doživi povredu, a Nejmar suspenziju, kako bi postao prva napadačka opcija trenera Herarda "Tate" Martina (nije bolja situacija bila ni kod njegovih prethodnika), a kada je to dočekao, bilo mu je potrebno svega devet minuta da treneru dokaže da nije za klupu!

Pedro je pri rezultatu 2:0 za Hetafe, u predgrađu Madrida, postigao het-trik za devet minuta, u periodu između 34. i 43. minuta, što je Barsi donijelo prednost na poluvremenu (2:3), a sve to je pretočeno u laganu pobjedu od 2:5, koju je Pedro zaokružio i asistencijom za pogodak Seska Fabregasa.

On je najzaslužniji što je Barselona postala prvi klub koji je postigao pet pogodaka na stadionu "Koloseum Alfonso Perez".

I ne samo to, ni Mesiju, ni Nejmaru, nije pošlo za nogom da u jednoj utakmici zabilježe četiri "boda" (tri gola i asistencija).

Pogledajte...

A, Pedro? On ćuti, radi i daje golove, kada mu se to dozvoli. Samo četiri puta ove sezone Martino ga je pustio da odigra 90 minuta. Šest puta ga je zamijenio, a šest puta ubacio s klupe. Neko bi pomislio da je Pedro u lošoj formi.

Ova statistika Pedra bila bi još impresivnija da mu nije poništen ČIST gol protiv Hetafea, zbog navodnog ofsajda, koji nije postojao.

Međutim, spremite se za nevjerovatan podatak!

Da li ste znali da je Rodrigez deset golova ove sezone u Primeri postigao iz svega 13 šuteva ka golu!? Gotovo smo sigurni da nijedan igrač na svijetu sa deset i više postignutih pogodaka nema bolji procenat uspješnosti od Pedra (77%).

Još jedan kuriozitet vezan je za Pedra - on baš voli da igra u madridskim predgrađima. Prije Hetafea, Pedro je dao tri gola i Raju Valjekanu, u Valjekasu, kada je bilo 0:4.

Selektoru Španije Visenteu Del Boskeu ne smeta što Pedro nema status startera u Barseloni - redovno ga poziva u reprezentaciju, ali ni tamo ovaj brzi krilni fudbaler nema "zakucano" mjesto u postavi. Računajući i nastupe u klubu i reprezentaciji, Pedro je ove sezone 11 puta ušao sa klupe i deset puta bio zamijenjen na 29 nastupa, što znači da je samo osam puta odigrao 90 minuta u kvalifikacijama za Mundijal, prijateljskim mečevima Španije, Superkupu Španije, Primeri i Ligi šampiona.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC