• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi Zvezdi: Bolje da vas ne tužimo

Klub iz kog je Li Adi došao u Crvenu zvezdu pismom se obratio srpskom klubu i predložio dogovor umjesto tužbe pred FIFA.

 Čelsi Zvezdi: Bolje da vas ne tužimo Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Berekum Čelsi, klub iz Gane koji je 2010. prodao reprezentativca te zemlje Lija Adija, Crvenoj zvezdi za oko 300.000 evra, i dalje čeka procente iz transfera koji je Adi ostvario u kineski Dalijen.

Tim povodom, generalni menadžer Berekum Čelsija Nana Safre Odura, obratio se javnosti pismom u kojem predlaže Crvenoj zvezdi dogovor i povlačenje tužbe pred FIFA.

Zvezda je poslije godinu i po dana prodala Adija kineskom Dalijenu za 1,7 miliona evra, ali je zapelo oko procenata i sume od 170.000 evra, koliko je pripalo menadžerskoj agenciji, piše "Sportski žurnal". Iz Gane traže još četvrtinu kompletne sume, što u Ljutice Bogdana ne smatraju ispravnim.

Prenosimo sadržaj pisma...

"Poslije Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi i velikog uspjeha nacionalnog tima Gane, bilo je značajne potražnje za našeg fudbalera, Li Adija. Smatrali smo da je preduslov da njegov novi klub bude uspješan i dobro situiran. Tokom realizacije transfera, Crvena zvezda je prihvatila obavezu da nam plati 25 odsto od narednog transfera.

Poslije rezonskog ulaganja Zvezde i sjajnih igara u crveno-bijelom dresu, Li Adi je 4. januara 2012. prodat kineskom Dalijen Aerbinu. Prošle su dvije godine, a ništa nije leglo na naš račun na osnovu dogovora.

Bili smo primorani da podnesemo tužbu FIFA, uskoro očekujemo razrješenje slučaja. Procjenjujemo da će suma poslije presude FIFA, zbog administrativnih troškova, narasti i do pola miliona evra. Mislimo da je u obostranom interesu da izbjegnemo dodatne troškove Crvene zvezde, kao i urušavanje ugleda bivšeg evropskog i svjetskog šampiona.

Nadamo se da ćemo ostvariti uspješnu komunikaciju po ovom pitanju sa čelnim ljudima Crvene zvezde, preko našeg zvaničnog predstavnika u Srbiji", stoji u javnom pismu Berekum Čelzija, s potpisom generalnog menadžera Nana Sarfe Odura.

U Berekum Čelziju spremni su i da oproste dio dugovanja, u slučaju da im dogovorena suma bude uplaćena u kratkom roku, piše "Žurnal".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC