• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" smenjuju Domeneka

Francuzi ne veruju da "trikolori" mogu da pobede Srbiju. Domeneku odbrojanu dani na klupi reprezentacije. Antić zna kako u Parizu.

 "Orlovi" smenjuju Domeneka Izvor: MONDO

Dan uoči kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Srbije, francuski mediji se više bave budućom sudbinom njihovog selektora Remona Domeneka, nego samim duelom.

Tiražni i uticajni "Ekip" u današnjem broju podseća na genezu "vladavine" selektora Domeneka i tek na petoj stranici u rubrici najavljuje utakmicu protiv Srbije. Centralna tema su Domenek i rukovodstvo nacionalne federacije koje je jula meseca nakon neuspeha na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj i dalje podržalo, kako se navodi, "jednog od najneuspešnijih selektora" u nekoliko poslednjih decenija inače uspešnog perioda francuskog fudbala.

"Ekip" je objavio i ceo transkript razgovora sa sastanka Izvršnog komiteta FS Francuske posle nastupa u Švajcarskoj i Austriji. Istupanja nekih čelnika na toj sednici sada se sagledavaju pod posebnom lupom nakon lošeg starta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i poraza protiv Austrije u Beču od 3:1.

Mediji posebno optužuju čelnike francuske federacije koji su tada gotovo jednoglasno podržali neuspešnog selektora. "L'Ekip" podseća da je na "julskom plenumu" 18 članova Izvršnog komiteta podržalo Domeneka, dok je samo jedan član rukovodstva bio za njegovu smenu.

"Ekip" i drugi pariski listovi na sportskim stranicama iz svih oružja raspalili su po Domeneku i malo je verovatno da će selektor preživeti ovakvu baražnu paljbu, već će se čini se gotovo izvesno već ove nedelje oprostiti od selektorske fotelje.

Fudbalska federacija Francuske je pod pritiskom medija za petak najavila sastanak Izvršnog komiteta i stručnog tela na kojem će glavna tema biti sudbina selektora. U Parizu su uvereni da je, bez obzira na ishod utakmice sa Srbijom, Domeneku već spremljena "giljotina".

Nevolja čelnika nacionalne federacije je u tome što će zbog julske podrške zajedno sa Domenekom morati da odu i mnogi čelnici, njegovi zaštitnici.

Prema anketi, koju je objavio "L'Ekip", 64 odsto Francuza ne veruje da njihova reprezentacija može da pobedi Srbiju. Kako će se toliko nepoverenje javnosti odraziti na motivaciju francuskih fudbalera teško je predvideti

Selektor Srbije Radomir Antić deluje prilično samouvereno i spokojno odajući utisak čoveka koji zna šta treba učiniti u takvoj prilici.

"Znam recept za susret protiv francuske selekcije. Neočekivano su poraženi protiv Austrije u subotu u Beču i treba ih napasti igrom", izjavio je Antić.

Selektor državnog tima Srbije je naglasio da "trikolorima" nikako ne sme da se dopusti da "dugo drže loptu u nogama".

"Imam svoju viziju kako možemo da se suprotstavimo Francuzima", poručio je Antić.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC