• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogosjan, Dešam i Blan navijaju za Srbiju

"Nije selektor na terenu", kaže francuski ministar sporta, dok mnogi jedva čekaju Domenekov neuspeh u sredu protiv naše reprezentacije.

 Bogosjan, Dešam i Blan navijaju za Srbiju  Izvor: MONDO

Francuzi su spremili "giljotinu" za Rejmona Domeneka, a u prvom redu selektorsko "pogubljenje" u slučaju neuspeha protiv Srbije posmatraće njegov asistent Alan Bogosjan, kao i legendarni Didije Dešam i Loran Blan.

To je, prema tvrdnji francuskih medija, najkraća lista mogućih naslednika omraženog selektora "petlova", koji je nekako preživeo blamažu na EURO 2008 (bod u tri utakmice), a onda doživeo novu na startu kvalifikacija u subotu porazom od Austrije u Beču (1:3).

Pred Domenekom je sada, ko zna koji po redu, "biti ili ne biti" meč na čelu francuskog nacionalnog tima.

"Rano je za brigu", kratko je prokomentarisao Domenek (56), kojem je FFF (Fudbalska federacija Francuske) navodno postavila uslov da mora da osvoji pet bodova iz mečeva sa Austrijom, Srbijom i Rumunijom u prva tri kola.

Posle "nule" u Beču, to praktično znači da njegov tim mora da pobedi i Srbiju u sredu na "Sen Deniju" i Rumuniju, 11. oktobra.

"Pred nama je meč sa Srbijom, a onda sledi Rumunija. Tek tada ćemo napraviti presek", naizgled je staložen Domenek.

On tvrdi da se kvalifikacije ne odlučuju u jednoj utakmici.

"Naravno, više bih voleo da smo osvojili bodove na startu, ali ko je ikada rekao da ćemo pobediti u svim mečevima na putu ka Južnoj Africi? Bićemo spremni za Srbe u sredu", dodao je.

Domenek tvrdi da je razlog loših rezultata, pre svega, mladost renoviranog tima Francuske.

"To su sve mladi ljudi i zato se ne uzbuđujem previše sada".

Selektor je u pomoć pozvao nekadašnjeg golmana Fabijana Barteza, koji je svratio u trening kamp tima i popričao sa igračima.

"On ima nesporne kvalitete i može da prenese svoje iskustvo mlađima", rekao je Domenek, a mislio na debitanta golmana Stiva Mandandu, koji je branio u najmanju ruku loše protiv Austrije.

Jedan od retkih koji je javno podržao Domeneka u danima kada se novinari u Francuskoj utrkuju da osmisli grđu reč za njegov učinak na čelu nacionalnog tima, je ministar sporta Bernar Laport.

"Nije selektor na terenu, ne pokriva on igrače drugog tima i ne izvodi on slobodne udarce", kaže bivši selektor francuske ragbi reprezentacije.

"Prekinite da pucate u Rejmona Domeneka. Ja ću ga braniti i nuditi mu pomoć. Želim da francuski fudbal stane na zdrave noge, a da bi se to dogodilo, prvo moramo da pobedimo Srbiju. Znamo da to neće biti lako i da nemamo pravo na grešku, ali verujem u ovaj tim Francuske", dodao je Laport.

On kritike preusmerava ka igračima.

"Imamo dobre igrače i na njima je da se podignu".

A, šta kažu igrači?

"Nadali smo se da će nas "elektro šok" probuditi, ali to se nije dogodilo", rekao je kapiten Tjeri Anri, misleći na blamažu na EP u junu.

"Možda se to dogodi upravo protiv Srbije, iako smo svesni da je to jači tim od austrijskog".

Domenek je posle dugo vremena na teren poslao defanzivca Rome Filipa Meksesa, a ovaj mu je protiv Austrijanaca "uzvratio" sa dve kardinalne greške, posle kojih je njegov tim primao golove.

"Možete da pričate kako je Mekses napravio grešku ili dve, ali bitnije od toga je da nas podržite", odbrusio je novinarima igrač, kojeg će u starnih 11 u sredu najverovatnije zameniti levi bek Erik Abidal ili štoper Sebastijan Skilaći.

Ni Mandanda nije siguran na golu posle nesigurnih intervencija u Beču. Pitanje je da li će ga zameniti mladi Ugo Ljoris ili će dobiti novu priliku.

"Potrebna nam je podrška navijača u sredu. Ne znam kako će nas dočekati posle svega, ali nadam se da će ceo stadion biti uz nas, da će biti naš 12. igrač", kaže Mandanda.

"Ako ne pobedimo Srbiju, naše šanse da odemo u Južnu Afriku biće pod velikim znakom pitanja", kaže Patris Evra.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC