• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLADI: Belorusi kiksnuli, Srbija prva u grupi

Rival za prvo mesto u Grupi 8 odigrao je 0:0 u Letoniji, što je rezultat koji našu mladu reprezentaciju direktno vodi u baraž za EP 2009. godine.

 MLADI: Belorusi kiksnuli, Srbija prva u grupi  Izvor: MONDO

Mladi fudbaleri Srbije dočekali su kiks Belorusije na kraju kvalifikacija, tako da kao pobednici Grupe 8 idu u baraž za plasman na Evropsko prvenstvo u Švedskoj 2009. godine!

Belorusi su u utorak uveče odigrali samo 0:0 u Letoniji, tako da su zauzeli drugo mesto zbog lošijeg međusobnog skora u susretima sa našom reprezentacijom, ali će i oni u baraž kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Drugim rečima, i da su Belorusi pobedili u Letoniji, rasplet u ostalim grupama bio je takav da bi Srbija, posle 8:0 u duelu sa Mađarskom u nedelju, bila učesnik dvomeča za put u Švedsku, ali bi prilikom žrebanja u petak (12.00) u Malmeu za rivala svakako imala nekog od pobednika grupa.

Ovako, kao najbolji u Grupi 8, možda ćemo izvući jednu od četiri drugoplasirane ekipe, a možda će nam protivnik ipak biti pobednik neke od grupa, jer će tri para u baražu činiti upravo najbolji u svojim grupama. Domaćin žreba je čuveni švedski fudbaler Henrik Larson.

Baraž je na programu 10. i 11. odnosno 14. i 15. oktobra i posle toga će biti poznato kojih sedam reprezentacija će se, pored domaćina, od 15. do 29. juna boriti za naslov prvaka EURO U-21.

Pored tima Slobodana Krčmarevića, u baraž su se plasirali: Italija, Turska, Engleska, Španija, Švajcarska, Finska, Austrija, Nemačka i Vels, kao pobednici grupa, dok Izrael, Belorusija, Danska i Francuska takođe nastavljaju takmičenje kao najbolji drugoplasirani.

Hrvatska je remijem u Varaždinu sa Italijom (1:1) ostala ispod crte za jedan postignuti gol. Eliminisana je i Holandija, zvanični šampion Evrope, koja nas je kao domaćin savladala u finalu 2007. godine sa 4:1.

GRUPA 8

Srbija 8 5 2 1 24:5 17
Belorusija 8 5 2 1 15:5 17
Mađarska 8 4 0 4 14:13 12
Letonija 8 3 2 3 6:6 11
San Marino 8 0 0 8 1:31 0

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC