• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić matirao "vikinge"

U prijateljskoj utakmici u Kruševcu, mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Švedsku 1:0 (0:0).

 Ljajić matirao "vikinge" Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Srbije "ispraznila" je puške u nedelju kada je na Karaburmi demolirala Mađarsku (8:0), pa je tri dana kasnije u prijateljskoj utakmici u Kruševcu Švedskoj dala "samo" jedan gol - 1:0 (0:0).

Jedini strelac bio je Adem Ljajić u 85. minutu. Odličan centaršut Dušana Tadića sa leve strane, 17-godišnji partizanovac je udarcem glavom pretvorio u pobedu "orlića". To mu je bio tek drugi nastup za mladu reprezentaciju.

Selektor Slobodan Krčmarević nije mogao da računa na petostrukog strelca iz nedeljnog meča, Gojka Kačara, koji je kao i Miralem Sulejmani, sa "A" reprezentacijom u Parizu.

U kombinaciji za tim nije bio ni štoper Tomović, ali su priliku da debituju dobili Savić i Aleksić.

U iščekivanju petka, kada će saznati ime rivala u baražu za plasman na EP 2009, "orlići" su odmerili snage sa domaćinom kontinentalnog šampionata.

I dok Šveđani nisu učestvovali u kvalifikacijama, Srbija je zahvaljujući kiksu Belorusije u utorak (0:0 u Letoniji) osvojila prvo mesto u grupi i pravo na lakšeg rivala u baražu.

Očekivalo se da će Šveđani, iako su u Kruševac doveli novu generaciju, biti željni da se osvete za debakl u prošlom ciklusu kada su u baražu posle trijumfa u Novom Sadu (3:0), deklasirani u revanšu (0:5). Te mečeve iz Krčmarevićevog sastava pamte Smiljanić i Pavlović.

Međutim, Srbija je i pod Bagdalom bila konkretnija, na kraju i zasluženo pobedila.

Gulan je u prvom poluvremenu dobro delovao po levoj strani, sa pozicije beka, a u nastavku je gostima po tom krilu više muka zadavao Tadić. Vezista Vojvodine je dobru igru krunisao asistencijom za pobedonosni pogodak.

Gulan je pripremio prvu šansu, ali je Pavlović, pred "svojom" publikom promašio loptu.

Iskupio se kada je nesebično uposlio Smiljanića, koji je dva puta izblokiran posle šuteva iz povoljne pozicije.

Udarac iz daljine je oprobao Bogdanović (direktno u protivničkog golmana), a onda je opet Gulan stvorio priliku. Ovaj put Đorđeviću, ali se napadač Nanta spetljao.

Sve što su Šveđani učinili u prvom poluvremenu je jedan šut ka golu Brkića, koji je bio siguran.

U nastavku su prvi zapretili Šveđani (55. minut). Izveli su atraktivnu akciju posle prekida, zatresli mrežu Brkića, ali je gol opravdano poništen zbog igranja rukom.

Posle perioda igre u slabom ritmu, bez šansi, Srbija je bila blizu vođstva u 80. minutu. Međutim, lopta je posle udarca glavom Pejčinovića fijuknula preko prečke.

Samo pet minuta kasnije pravda je zadovoljena. "Orlići" su stekli prednost, u finišu mogli i da je uvećaju.

Provera protiv Šveđana je svakako donela selektoru Krčmareviću ono što je hteo. Isprobao je određene varijacije i pobedio.

Srbija je igrala u sastavu:

Brkić - Pejčinović, Jovanović, Savić (od 60. Vilotić), Gulan - Bogdanović (od 46. Petković), Smiljanić - Pavlović(od 70. Ljajić), Fejsa (od 60. Aleksić), Tadić - Đorđević (od 60. Mutavdžić).

(www.mtsmondo, foto: MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC