• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdani lanac: Mišković,Mićović-Ivić-Janevski

Novi sportski direktor Crvene zvezde planira da iskoristi sredstva i entuzijazam bivših i budućih finansijera.

 Zvezdani lanac: Mišković,Mićović-Ivić-Janevski Izvor: MONDO

Marko Mišković i Dragi Mićović, bivši finansijeri Crvene zvezde, a očigledno i budući, imaju viziju i pare koje žele da ulože u klub, a Ilija Ivić je doveden da njihovu viziju "evropske Zvezde" sprovede u delo.

"Prve razgovore sam imao sa Markom Miškovićem i Dragijem Mićovićem. Oni imaju vizije, hoće da ulože pare, spremni su da pomognu, i to može da bude dobro za nas. Ja sam tu da iskoristim njihov entuzijazam", odgovorio je novi sportski direktor crveno-belih na pitanje ko ga je doveo na "Marakanu".

"Moj ugovor je na dve godine. Drugačije ne bih došao", nastavio je Ivić tvrdeći da je sportski direktor, bez prefiksa "vršilac dužnosti", iako po klupskom Statutu prelazna vlada ne može da postavlja funkcionere.

Da li iz ovoga proizilazi da je već formirano novo rukovodstvo Crvene zvezde i da se sada samo čeka Skupština da se to i ozvaniči?!

Ivić je između 1991. i 1994. nosio crveno-beli dres. Zvezda mu je poslužila kao odskočna daska za internacionalnu karijeru, koju je kasnije napravio mahom igranjem u Grčkoj.

"Srećan sam što sam se vratio u svoju Zvezdu, posle 14 godina, da počnem novu karijeru. Imam veliku obavezu, jer znam ko je sedeo u ovoj fotelji i kako je radio".

Ivić je pojasnio na koga misli i ko mu je uzor.

"Igrao sam fudbal do 33. godine i odlučio da pređem u funkcionerske vode, jer smatram da mogu mnogo da pružim. Najviše sam naučio prateći rad Dragana Džajića".

Tvrdi da je svestan težine zadatka.

"Predamnom je veliki posao, koji sam počeo u sredu angažovanjem trenera. Zvezda može se vrati na svoj nivo. Svakome može da se desi pad, mnogi veliki evropski klubovi su padali. Uz viziju i dorbu organizaciju Zvezda može da izađe iz krize. Tražio sam susret sa Bunjevčevićem. On najbolje može da mi kaže kako je do sada bilo... Hvala na poverenju, opravdaću ga".

Ilija Ivić je već radio kao sportski direktor u dva velika grčka kluba - AEK-u i Olimpijakosu.

"Potrebno je da svako radi svoj posao, ali samo svoj posao. I tako možemo da napredujemo. Finansije mi nisu bile bitne u donošenju odluke da dođem već su presudili drugi motivi. Nisu tačne medijske informacije o mojoj plati niti da sam prijatelj sa Janevskim".

Srpska javnost je skeptična posle prvog poteza novog sportskog direktora Zvezde. Za trenera je postavio za ovdašnje prilike anonimnog makedonskog stručnjaka.

"Janevski je moja procena. Došao je na godinu dana, dajemo mu šansu, jer radi 24 sata dnevno, a Zvezdi treba neko ko radi 24 sata. Može da pokaže vrednost. Budite strpljivi i videćete njegov kvalitet".

Ivić je tokom izlaganja naglasio da je Janevskog "doveo u familiju", a upravo je taj "familijarni kult" urušen poslednjih meseci u Ljutice Bogdana 1.

"Apsolutni cilj mi je da se to opet uspostavi. Igračima sam rekao da moraju da budu familija i da poštuju jedan drugog. Bez toga ne može da opstane nijedna porodica, a kamoli veliki klub".

Janevski: Ništa nije izgubljeno



Mišković i Mićović su doveli Ivića, a on Janevskog. Na crveno-beli lanac se nadovezuju niske...

"Zahvaljujem se Zvezdi i Iviću na poverenju. Želim da pomognem u što kraćem roku. Ne treba ja objašnjavam koliki je Zvezda klub, znate to bolje od mene. Svestan sam velikog pritiska, ali sam video kako je to u Brižu i Olimpijakosu", naglasio je Čedomir Janevski prilikom zvanične promocije u novog trenera Crvene zvezde.

Crveno-beli su na poslednjem mestu Superlige sa čak osam bodova iza lidera, večitog rivala.

"Zaostajemo osam bodova, ali odigrana su samo tri kola i ne smemo da razmišljamo da je sve izgubljeno".

U sredu uveče je odradio prvi trening sa novom ekipom, a u nedelju ga očekuje i prvi ispit - na gostovanju Čukaričkom.

"Još uvek ne mogu da dam potpunu ocenu igračkog kadra. Siguran sam da Zvezda ima kvalitet, a iako su potrebne promene, nemoguće ih je izvesti do januara".

Nije Janevski želeo da komentariše glasine da će mu pomoćnik biti Siniša Gogić.

"Sa tim ne treba žuriti. Imam u glavi ko može pomogne, ali mogu i Živkoviž i Kristić, koji su i do sada bili članovi stručnog štaba", zaključio je Čedomir Janevski.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC