• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan spreman za Evropu, Javor povijen

Partizan pobedio Borac u "evropskoj uvertiri", Banat prekinuo niz Javora. OFK slavio u Kruševcu, Rad u agoniji.

 SL: Partizan spreman za Evropu, Javor povijen  Izvor: MONDO

Partizan je položio ispit pred nastavak takmičenja u Evropi, a fudbaleri Borca moraće mnogo više da zapnu ako žele da izvuku povoljniji rezultat protiv Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu UEFA.

U "evropskoj uvertiri" u Humskoj, Partizan je pred nekoliko hiljada svojih navijača pobedio Borac 2:0 u derbiju 4. kola Superlige Srbije, golovima Ivana Stevanovića, nekadašnjeg igrača Borca, i Moreire.

Borac se branio, ali se nije odbranio. Ekipa Nenada Milovanovića je očigledno vežbala defanzivnu taktiku za Ajaks, kojeg dočekuje upravo u Humskoj 18. septembra. Ali, da bi se pariralo čuvenom Ajaksu, pa i Partizanu potrebno je mnogo više.

Partizan je poveo u poslednjem minutu prvog dela, kada je na korner Zorana Tošića, Stevanović dobro reagovao glavom, lopta je na putu ka golu udarila Dragutinovića i završila u mreži.

Na 2:0 povisio je Moreira u 67. minutu. Vredan novinarske zabeleške je i 73. minutu. Tada je u igru umsto Ljubomira Fejse ušao Tunižanin Kamel Zajem, doveden u prelaznom roku kao veliko pojačanje, što je bio njegov debi na stadionu u Humskoj.

Trener Partizana Slaviša Jokanović može da bude zadovoljan što je zadržan pobednički kurs, ali glavobolju mu zadaje povreda Veljka Paunovića, koji je napustio igru. "Nadam se da nije onako kako izgleda da jeste, a prvi utisak je da mu je pukao mišić", rekao je Jokanović novinarima posle meča.

O utakmici sa Borcem, Jokanović je rekao da je ličila na mnoge koje Partizan igra u Humskoj. "Kao i i mnogo puta do sada na našem stadionu, protivnik se branio sa mnogo igrača, a iz kontri i polukontri pokušavao je da dođe do prednosti, što smo uspeli da osujetimo. U drugom poluvremenu borba je bila ravnmopravnija, a Borac je pokazao da može da nam parira. U svakom slučaju bila je ovo dobra uvertira za obe ekipe pred evropske mečeve".

Trener Borca Nenad Milovanović obećao je da se njegova ekipa neće obrukati u duelu sa Ajaksom. "U dovoljnoj meri smo se nadigravali sa Partizanom, dobro smo parirali u prvom poluvremenu, a na kraju nesrećno primili gol. U drugom poluvremenu smo došli do pasa, imali i dve šanse preko Prtenjaka, ali Partizan je zasluženo pobedio. Okrećemo se utakmici sa Ajaksom. Daćemo sve od sebe da srpski fudbal dobije novu dimenziju na evropskoj sceni".

Fudbaleri Banata prekinuli su niz Javora od 40 utakmica bez poraza (računajući i prošlosezonsko takmičenje u Prvoj ligi), pobedivši ga u Zrenjaninu 2:0 u 4. kolu Superlige Srbije.

To je prva pobeda Banata u ovoj sezoni, a ujedno prekinuta je crna serija bez trijumfa koja traje od 13. marta ove godine (u Smederevu 1:0)!

Vodeći gol na meču postigao je Saša Stević u 17. minutu, a isti igrač je desetak minuta pre kraja iz penala duplirao prednost, posle prekršaja nad Aleksandrom Đukićem, nekadašnjim igračem BSK-a iz Borče.

OFK Beograd je iskoristio neutreniranost igrača Napretka, koji su štrajkovali dva dana zbog neisplaćenih zarada, i savladao ga u Kruševcu 1:0, golom Aleksandra Jevtića još u 4. minutu meča. "Romantičari" su tako ostvarili drugi trijumf ove sezone, a Napretku je ovo treći poraz.

Kulski Hajduk je odličnu igru u prvom delu meča protiv Rada krunisao sa dva gola, što je bio i konačan rezultat meča. Najpre je Siniša Radanović iz penala doveo Hajduk u vođstvo u 7. minutu, da bi prednost uvećao Rajević u 20. minutu.

Rad je tako i u 4. kolu Superlige ostao bez pobede i sa mršavim jednim bodom i deli poslednje mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom.

REZULTATI 4. kola:

Banat - Javor 2:0 (1:0)
/Stević 17', 79' iz penala/

Napredak - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Jevtić 4'/

Hajduk - Rad 2:0 (2:0)
/Radanović 7' penal, Rajević 20'/

Partizan - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Stevanović 45', Moreira 67'/

nedelja:

Jagodina - Vojvodina
Čukarički - Crvena zvezda

Tabela: Partizan 12, Hajduk 8, Javor i OFK po 7, Vojvodina 6 (-1), Čukarički (-1), Jagodina (-1), Banat po 4, Borac i Napredak po 3, Rad i Crvena zvezda (-1) po 1.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC