• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Igrači Katanije strelci za Inter

Tim legendarnog golmana Intera Valtera Zenge velikodušno je pomogao upravo Interu da dođe do prve pobede u novoj sezoni. Poraz Rome.

 SERIJA A: Igrači Katanije strelci za Inter Izvor: MONDO

Na "Meaci", neroazuri su u subotu uveče pobedili Kataniju golovima igrača tog tima - 2:1 (1:1).

Meč je počeo dirljivom scenom, kada su navijači Intera istakli transparent V - 1 - Z, sa inicijalima i brojem, koji je Valter Zenga (bivši trener Crvene zvezde) nosio tokom 473 utakmice za milanski tim.

Sa druge strane, Žoze Murinjo predstavio je navijačima pojačanje na mestu krilnog napadača, Rikarda Kvarežmu.

Prvi se radovao Zenga, kada je njegov tim posle 40 minuta potpune defanzive, odradio odličnu akciju po desnoj strani, koju je golom glavom krunisao Plasmati - 0:1 (42. minut) i neugodan osećaj među navijačima šampiona Italije, a naročito kod Murinja.

On je startovao remijem u Sampdoriji (1:1).

Već u 43. minutu, svima je laknulo - 1:1. Gol je pripisan Kvarežmi, koji je izveo svoj "trejdmark" potez, centaršut desnom spoljnim delom stopala, ali je lopta zakačila nesrećnog Maskaru i prevarila Argentinca Bizarija na golu Katanije.

U protokolu je pisalo - Kvarežma 43, ali je to uistinu bio autogol.

Temperatura na terenu dodatno se podigla u 45. minutu, kada su iskusni Tedesko (Katanija) i novajlija u redovima Intera Muntari imali žestok duel na sredini terena. Niz povlačenja i šutiranja završio se tako što je Muntari, ne gledajući, opalio rivala šakom po licu.

Ovaj je, kao svaki potkovani italijanski fudbaler, pao kao da ga je posekao rafal, što je za sudiju bilo više nego dovoljno da Muntarija pošalje u svlačionicu, ali bez prava da se vrati u drugom poluvremenu.

Lako je moglo da se dogodi da bude isključeno još fudbalera oba tima, jer je sudijin znak za kraj prvog poluvremena ujedno bio i znak za početak velike kavge na putu ka svlačionici.

A, drugo poluvreme počelo je novim autogolom, ovog puta Terlicija, koji je pokušao da interveniše glavom, ali je zatresao soptvenu mrežu - 2:1.

Do kraja meča bolji tim bio je Inter, a Zlatan Ibrahimović moraće da objasni Žozeu Murinju kako je uspeo da promaši tolike šanse za gol i da ga ubedi da i u nastavku sezone zaslužuje prednost u odnosu na Adrijana i ostale.

ROMA "UPUCANA" NA SICILIJI

Fabricio Mikoli i Edison Kavani sa tri hica izvršili su klasičan sicilijanski "atentat" na rivala: Palermo - Roma 3:1 (1:1) u premijernom meču 2. kola Serije A.

Vicešampion Italije poveo je već u 8. minutu prvim golom novajlije Žulija Baptiste, ali je Mikoli sa dva gola preokrenuo rezultat (20. i 57), da bi egzekuciju izveo Kavani u 72. minutu.

Ovo je prvi poraz Rome u sezoni, posle startnog remija sa Napolijem na svom terenu (1:1). Da stvari po tim Lućana Spaletija budu još gore, povredio se Danijele De Rosi. Reprezentativac Italije nije mogao da prevaziđe bolove u vratu, tako da je pitanje da li će se oporaviti za sledeći vikend ili će se na listi povređenih igrača pridružiti Totiju, Meksesu, Žuanu, Peroti i Vučiniću.

Poslednji se povredio malo pre početka meča sa Palermom.

Pobedu u svom debiju na klupi tima sa Sicilije zabeležio je Davide Balardini, koji je nasledio smenjenog trenera Stefana Kolantuona.

Roma je rano povela, posle perfektno izrađene akcije na levom krilu: tinejdžer Okaka i Akvilani duplim pasom izbacili su kompletnu odbranu Palerma iz igre, a Okaka je potom rutinski uposlio usamljenog Baptistu na petercu.

Prvi gol Brazilca, od kada je letos stigao iz Real Madrida.

Činilo se tada da će oslabljena "vučica" naneti četvrti uzastopni poraz Sicilijancima, ali tako nije mislio povremeni reprezentativac Italije.

Mikoli je prvo neodbranjivim udarcem sa 18 metara pogodio gornji levi Donijev ugao, a potom surovo kaznio poigravanje sa loptom iskusnog Pizara na svojoj polovini. Čileanac je izgubio duel na 40 metara od svog gola, usledio je munevit pas prema Mikoliju, koji je iskosa sa desne strane, desnom nogom, proturio loptu pored Brazilca u mrežu, preokret - 2:1.

Spaleti je tada naredio ofanzivu i, kao što to obično biva, stradao iz kontraofanzive. Munjevit udar Palerma golom je krunisao mladi Kavani, koji sjajno koristi odlazak Amaurija u Juventus - 3:1.

REZULTATI 2. KOLA SERIJE A:


Palermo - Roma 3:1 (1:1)
/Mikoli 20, 57, Kavani 72 - Baptista 8/

Inter - Katanija 2:1 (1:1)
/Kvarežma 43, Terlici 48 autogol - Plasmati 42/

U nedelju:

Bolonja - Atalanta
Đenova - Milan
Lacio - Sampdorija
Leće - Kjevo
Napoli - Fiorentina
Ređina - Torino
Sijena - Kaljari

(MONDO, www.mtsmondo.com

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC