• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda dala dva gola i osvojila - bod!

Na Banovom brdu: Čukarički - Crvena zvezda 2:2 (0:0). Crveno-beli gubili, pa vodili i na kraju ostali bez pobede i posle četvrtog kola Superlige.

 SL: Zvezda dala dva gola i osvojila - bod!  Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde ne znaju za pobedu ni posle četiri kola Superlige. U nedelju popodne, vođeni novim trenerom Čedomirom Janevskim, crveno-beli su remizirali sa Čukaričkim na Banovom brdu - 2:2 (0:0).

Posle prvog poluvremena u kojem nije bilo golova, prvo se zatresla Zvezdina mreža.

Milan Vilotić je bio najviši u šesnaestercu golmana Saše Radivojevića, posle centaršuta Nebojše Marinkovića iz kornera. Udarac glavom, od zemlju, odbio se tako da je preleteo sve igrače i golmana Zvezde - 1:0, 61. minut.

Nije prošlo mnogo vremena do prvog gola Crvene zvezde u ovogodišnjem prvenstvu. Nenad Milijaš je uposlio Edgara, koji se prvo zagradio na deset metara od gola, potom "okrenuo" čuvara i neometan postigao ujedno i svoj prvi gol od kada je stigao u srpski fudbal - 1:1.

U 76. minutu, dosuđen je jedanaesterac za goste. Ognjen Koroman je ušao u duel na levom krilu sa kapitenom domaćih Savićem, utrčao je u kazneni prostor i posle kontakta pao, što je sudija Gogić iz Novog Sada okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Izveo ju je kapiten Milijaš, sigurno - 1:2.

Činilo se tada da će Crvena zvezda uspeti da zabeleži prvu pobedu u sezoni, računajući i Kup UEFA, ali da tako ne bude pobrinuo se Lazar Popović golom u 87. minutu - 2:2.

Tačnije, veće "zasluge" od Popovića, za izjednačujući pogodak imao je golman Zvezde Radivojević, koji je loptu posle centaršuta sa desne strane prvo uhvatio, a potom i ispustio. Spretni fudbaler Čukaričkog, sa metar i po, samo je ćušnuo fudbal u mrežu i zaledio srca navijačima Zvezde.

I onako nervozni zbog očajnih igara na startu sezone, najvatreniji navijači crveno-belih posle meča ponovo su počastili igrače uvredama. Ništa prijatnije po fudbalere nije bilo ni tokom utakmice, jer se na tribinama stadiona pojavio veliki dres, na kojem je na mestu prezimena bilo napisano "igrači", a na mestu broja, "0".

Podsetimo, nepoznata grupa momaka upala je pre dva dana na službeni parking SD Crvene zvezde i razlupala automobile, koji su uglavnom bili u vlasništvu fudbalera.

U prvom poluvremenu, Zvezda je imala potpunu inicijativu, ali je u poslednjim sekundama najbolju priliku imao Aganović iz Čukaričkog. Jedna "ničija" lopta odbila se tako da je izbacila Aganovića oči u oči sa Radivojevićem. Golman Crvene zvezde dva puta je bio bolji od rivala i sačuvao je svoju mrežu, ali je te intervencije "poništio" u finišu meča.

Na odmor se otišlo nešto kasnije, zbog toga što je žuti pit-bul terijer ušetao na teren. Pošto niko nije imao hrabrosti da mu se približi, akteri meča morali sa da sačekaju četiri, pet minuta da se pas udalji, a onda su Delije počele sa skandiranjem: "Vratite nam kera".

Novi trener Zvezde Čedomir Janevski primenio je formaciju koja mu je i upisana kao omiljena u trenerski CV. Njegov tim zaigrao je sa četvoricom u odbrani, trojicom u veznom redu od kojih je jedan bio Marjan Marković i trojicom u napadu: Lazetić desno krilo, Koroman levo krilo, Edgar centarfor.

Milijaš je igrao kao najistureniji vezista, ispred Markovića i Bogdanovića.

Na meču sa Čukaričkim, u crveno-belom dresu debitovao je i bivši kapiten Vojvodine Nino Pekarić, koji je pred kraj meča zamenio Markovića.

Sa bodom iz duela sa Čukaričkim, Crvena zvezda je bar pobegla sa dna tabele, koje sada pripada Radu.

MRĐIN GOL U DEBIJU ZA POBEDU VOJVODINE


U drugom meču dana, Vojvodina je golom nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Dragana Mrđe osvojila sva tri boda u Jagodini - 0:1.

Mrđa je bio strelac na svom debiju u dresu novosadskog tima i to već u 5. minutu. Posle toga, bivši mladi reprezentativac imao je još dve izgledne prilike, ali nije bio spretan.

Fudbaleri Jagodine su postigli dva gola, ali su im oba poništena. Prvi zbog faula nad golmanom gostiju u Brkićem, a drugi zbog ofsajd pozicije u 87. minutu. Ta odluka je, u najmanju, ruku sumnjiva.

Za tim Dragomira Bekvalca debitovao je novajlija iz Partizana, Slaven Stjepanović, koji je kao rezervista u finišu meča propustio stopostotnu priliku da se upiše u strelce.

REZULTATI 4. KOLA SUPERLIGE:

Čukarički - Crvena zvezda 2:2 (0:0)
/Vilotić 61, Popović 87 - Edgar 67, Milijaš 76 penal/

Jagodina - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Mrđa 5/

U subotu:

Banat - Javor 2:0 (1:0)
/Stević 17, 79 penal/

Napredak - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Jevtić 4/

Hajduk - Rad 2:0 (2:0)
/Radanović 7 penal, Rajević 20/

Partizan - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Stevanović 45, Moreira 67/

1. Partizan 12
2. Vojvodina 9
3. Hajduk 8
4. Javor 7
5. OFK 7
6. Čukarički 5
7. Jagodina 4
8. Banat 4
9. Borac 3
10. Napredak 3
11. Crvena zvezda 2
12. Rad 1

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC