• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater najavio menjanje kvota za Mundijal

Predsednik FIFA najavio je menjanje kontinentalnih kvota za svetska prvenstva.

 Blater najavio menjanje kvota za Mundijal Izvor: MONDO

Prvi čovek svetske kuće fudbala Sep Blater smatra da bi izmena kontinentalnih kvota za završne turnire svetskih prventava bio najbolji način da se uvaži veliki napredak fudbala izvan tradicionalno jakih područja kao što su Evropa i Južna Amerika.

Odgovarajući na pitanje da li Afrika ima šansi da iznedri svetskog prvaka, Blater je rekao da su nacionalne selekcije izvan Evrope hendikepirane zbog malog broja učesnika na završnim turnirima.

"Moraćemo da menjamo kvote, ali to ćemo raditi korak po korak. Jednog dana Svetski kup će biti mnogo otvoreniji nego što je to sada", rekao je Blater.

Prvi put u istoriji, Afrka će 2010. godine imati šest predstavnika na završnom turniru. Pored pet selekcija koje prodju kvalifikacije, igraće i domaćin Južna Afrika.

"Nadam se da bismo mogli da vidimo jednu afričku selekciju u polufinalu. Ukoliko se to desi, moguće je i sve ostalo", rekao je Blater.

Prema njegovim rečima, veliki je problem što Evropa ima 13 predstavnika, jer to selekcijama sa Starog kontinenta unapred daje veliku prednost u odnosu na sve ostale.

"Naravno da je velika verovatnoća da će od 13 ekipa neka doći do kraja. Činjenica je, medjutim, da se odnosi snaga menjaju i da danas svako može da pobedi svakoga. To, uostalom, pokazuju i kvalifikacije koje su u toku", rekao je Blater.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC