• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska do kraja godine igra protiv Galicije

Reprezentacija Republike Srpske do kraja godine odigraće prijateljski meč protiv jedne od španskih pokrajina, verovatno Galicije.

 Srpska do kraja godine igra protiv Galicije Izvor: MONDO

Selektor "orlova" s one strane Drine, Borče Sredojević predložio je generalnom sekretaru FS RS Rodoljubu Petkoviću da nakon mlade selekcije Srbije, koja u Banjaluku dolazi 19. novembra, RS odigra susret protiv Galicije, gde je u fudbalskoj karijeri nastupao za Deportivo iz La Korunje.

"Osim priprema za dolazak Srbije, razgovarao sam sa Sredojevićem o daljim aktivnostima nacionalnog tima, odnosno mogućnosti da do kraja godine odigramo meč sa nekom od pokrajina iz Španije. Izbor je pao na Galiciju zbog njegovih veza u La Korunji, ali i činjenice da tamo radi mnogo ljudi iz Republike Srpske i BiH, medju kojima su Vladimir Gudelj i Milorad Ratković. Videćemo iz prve ruke, kakve su šanse da Galicija dodje u Banjaluku, ili da mi putujemo kod njih u goste", izjavio je Petković "Glasu Srpske".

Prema njegovim rečima sve utakmice RS bi imale prijateljski i humanitarni karakter.

"Deo novca od karata i sponzora bi prosledili u dečije domove, bolnice, ugroženim porodicama i za razvoj omladinskog fudbala", dodao je funkcioner FS RS i podvukao da je uputio zvaničan zahtev FS BiH da Srpska dobije saglasnost o medjunarodnim utakmicama.

"Mi ne radimo ništo što nije u skladu sa propisima FIFA i UEFA, odnosno FS BiH. Nema nikakvog razloga da bilo ko osporava nastupe Republike Srpske jer u svim evropskim zemljama pokrajine imaju svoje reprezentacije, koje igraju medjunarodne utakmice", zaključio je Petković.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC