• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Samo remi prvaka Evrope, Viola ispustila pobedu

Prvak Evrope Mančester odigrao 0:0 protiv Viljareala. Lion gubio od Fiorentine 0:2, na kraju 2:2. Del Pjero doneo pobedu Juventusu.

 LŠ: Samo remi prvaka Evrope, Viola ispustila pobedu Izvor: MONDO

Bez Nemanje Vidića, koji je bio na klupi, Mančester junajted je remijem protiv "žute podmornice" odigrao je samo 0:0. Odlično postavljena odbrana Viljareala odolela je svim napadima Mančestera i tako je španska ekipa prekinula niz od čak 13 pobeda "crvenih đavola" u elitnom takmičenju.

Domaći su napadali, imali nekoliko odličnih prilika preko Teveza i Flečera, koji je pogodio okvir gola, ali su mreže u sredu uveče mirovale. Gosti sa "Madrigala" bazirali su igru na kontranapadima koje je pripremao Robert Pires, bivši igrač Arsenala, ali izostanak brzonog Turčina Nihata Kahvečija i Đuzepea Rosija zbog povreda nije mogao da urodi plodom za četu Manuela Pelegrinija.

Najbolju priliku za goste propustio je Lopes sredinom nastavka, kada je sjajno reagovao na centaršut Fernandeza i petom pogodio stativu. Tribine su se tada skamenile, ali i minut kasnije kada je u igru ušao Kristijano Ronaldo.

Polovina navijača "crvenih đavola" je zviždalo, a druga polovina aplaudirala Portugalcu prvi put nakon sage o nerealizovanom tranferu u Real Madrid i njegovog priznanja da bi rado otišao u "kraljevski klub".

I drugi susret Grupe E između Seltika i danskog Alborga završen je najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Napadač Fiorentine Alberto Đilardino sa dva gola u Lionu (2:2) pokazao je čelnicima Milana da su grdno pogrešili što su ga olako pustili. Ipak, francuski sedmostruki šampioni je smogao snagu da u nastavku stigne prednost i pogocima rezerviste Pikionea i Karima Benzeme stigne do remija.

Francuzi su na "Žerlanu" bili bolji, imali loptu u svojim nogama, stvarali prilike, ali je tim iz Firence na klasičan "italijanski" (defanzivan) način stigao do visokog vođstva.

Oba gola za Fiorentinu, pala su iz kontranapada. Odbrana je presekla napad domaćina, gurnula loptu do Adrijana Mutua, koji je u "trepavicu" pogađao Đilardina a ovaj neumoljivo tresao mrežu "lavova". Lion je u drugom poluvremenu smogao snage da se vrati i osvoji bod.

U drugoj utakmici Grupe F, minhenski Bajern, koji se vratio u elitu nakon jednogodišnje pauze u Kupu UEFA, minimalno je pobedio Steauu u Bukureštu. Strelac jedinog gola bio je Danijel van Bujten.

Za razliku od odličnih rezultata Kluža i Anortozisa u utorak, treći debitant u elitnom takmičenju, BATE Borisov nije mogao da priredi senzaciju na "Santjago Bernabeu". Real Madrid je u okviru Grupe H zabeležio laganu pobedu nad Belorusima rezultatom 2:0.

Serhio Ramos i Rud van Nistelroj nisu imali milosti prema gostima. Meč je počeo odavanjem počasti Austrijancu Hajncu Fahleru, koji je trebalo da bude delegat UEFA na ovoj utakmici, ali je preminuo preminuo od infarkta u 65. godini i to nekoliko sati pred početak susreta u Madridu.

U jednom od derbija večeri, Alesandro del Pjero iz slobodnjaka doneo je pobedu Juventusu nad aktuelnim osvajačem evropskog Superkupa i Kupa UEFA, Zenitom iz Sankt Petersburga.

Nadomak velikog iznenađenja u Grupi G i trijumfa nad Arsenalom bili su fudbaleri Dinama iz Kijeva, ali je u 89. minutu bod "tobdžijama" doneo Vilijem Galas.

Rutinsku pobedu na stadionu "Dragao" upisao je Porto nad turskim Fenerbahčeom (3:1) u okviru iste grupe.

Portugalci do 15. minuta golovima Lisandra i Luča stigli do velike prednosti, Španac Danijel Guiza je u 29. minutu vratio nadu Turcima da mogu do preokreta, ali su domaćinu uspeli da kontrolišu igru i zabeleže startnu pobedu. Tačku na "i" u sudijskoj nadoknadi vremena stavio je Sapunaru.


Rezultati 1.kola:

Grupa E:

Seltik - Alborg 0:0
Mančester junajted - Viljareal 0:0

Grupa F:

Lion - Fiorentina 2:2 (0:2)
/Pikione 73', Benzema 85' - Đilardino 11', 42'/

Steaua - Bajern 0:1 (0:1)
/Van Bujten 14/

Grupa G:

Dinamo Kijev - Arsenal 1:1 (0:0)
/Bengura (penal) 63 – Galas 88/

Porto - Fenerbahče 3:1 (2:1)
/Lisandro 11, Lučo 14, Sapunaru 90 - Guiza 29/

Grupa H

Juventus - Zenit 1:0 (0:0)
/Del Pjero 76/

Real Madrid - BATE Borisov 2:0 (1:0)
/Ramos 11, Van Nistelroj 57/

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC