• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Partizan osvojio Temišvar

Fudbaleri Partizana jednom i po nogom zakoračili su u Ligu UEFA.

 KUP UEFA: Partizan osvojio Temišvar Izvor: MONDO

Majstorija Zorana Tošića iz slobodnjaka i gol Miloša Bogunovića iz kontranapada doneli su crno-belima pobedu u Temišvaru 2:1.

Revanš meč igra se za dve nedelje u Beogradu.

Od starta ekipe su krenule bez kalkulacija, otvoreno, bez štita. Početak susreta ipak je pripao Rumunima, koji su u uvodnih desetak minuta bili konkretniji rival.

U tom periodu domaći igrači stvorili su tri dobre prilike, a najizgledniju uprskao je Lukin, koji posle karambola u šesnaestercu crno-belih nije maltene sa gol-linije uspeo da ugura loptu u mrežu.

Na drugoj strani zapripretio je Tošić. Njegov lob udarac sa tridesetak metara preleteo je istrčalog golmana Temišvara Pantilimona, ali i za metar prečku.

Tačno na sredini prvog dela Partizan je bio još bliži vodjstvu. Obradović se izborio za loptu kraj leve aut linije duboko na polovini Temišvara, a zatim je proigrao Bogunovića. Usledila je minijatura u šesnaestercu napadača crno-belih, potom i oštar šut. Gadjao je bliži ugao, ali je Pantilimon refleksnom reakcijom uspeo da sačuva svoj gol.

Crno-bele je kazna za promašaj Bogunovića stigla već u sledećem minutu. Rumuni su ispucali loptu sa svoje polovine, a Bukur je u delu terena koji pripada Partizanu prvi stigao do nje. Povukao je fudbal korak dva, a onda sa više od 30 metara parabolom matirao neopreznog Mladena Božovića.

Upravo u trenucima kada su preuzeli inicijativu i počeli da diktiraju ritam crno-beli su primili gol. Medjutim, to ih nije obeshrabrilo. Fudbaleri srpskog šampiona nastavili su u istom ritmu i atake su konačno krunisali u 34. minutu.

Dosudjen je slobodan udarac iskosa sa desne strane na ivici šesnaesterca Temišvara. Bila je to idealna pozicija za levaka, odnosno Zorana Tošića, koji je još jednom majstorski izveo prekid i teledirigovanim projektilom pogodio gornji levi ugao za 1:1.

U samom finišu prvog poluvremena Partizan je trebao i morao da povede. Crno-beli su izveli klasičnu kontru. Moreira je izbegao ofsajd zamku, zatim obišao golmana, a onda uputio mlak šut, kao da nije bio siguran da će pogoditi okvir ako šutne jače. Na putu ka mreži loptu je metar ispred gola sustigao Abidun i izbacio je u korner.

Prvo poluvreme Partizan je odigrao u sastavu Mladen Božović, Stevanović, Djordjević, Knežević, Obradović, Žuka, Petrović, Bogunović, Moreira, Tošić i Dijara. Na poluvremenu povredjenog Radoslava Petrovića zamenio je Djordje Lazić, a u finišu utakmice umesto Bogunovića i Dijare ušli su Čadikovski i Perić.

U nastavku crno-beli su polako počeli da preuzimaju konce igre, ali zahvaljujući netačnim dodavanjima u poslednjoj trećini terena sve do 62. minuta nije bilo većih uzbudjenja. Onda je Moreira sa dvadesetak metara uputio bombu ka golu Temišvara, ali se isprečila stativa.

Šut Moreire bio je samo najava drugog gola Partizana, koji je pao dva minuta kasnije. Rumuni su izašli visoko, na 40 metara od svog gola, Žuka je prihvatio loptu u krugu centra i odigrao u prostor za Bogunovića, koji je izbegao ofsajd zamku, a zatim se sjurio ka šesnaestercu i izbio pred Pantelimona.

Loše je šutirao napadač Partizana, pravo u golmana Temišvara, koji je medjutim slabo reagovao. Lopta mu je prešla preko ruke i zakoprcala se u mreži.

Nakon vodećeg gola crno-beli kao da su se malo opustili. Koncentracija je popustila i domaćin umalo to nije iskoristio. Najpre je izjednačenje sjajnom intervencijom u petercu sprečio Srdja Knežević, a zatim je rezervista Goga, koji se našao sam na desetak metara od Partizana, nedovoljno precizno šutirao glavom.

Bilo je to manje-više sve kada je u pitanju domaći tim. Partizan je do kraja utakmice izveo još dva odlična kontranapada, prvi je bio četiri na tri, a drugi šest na pet, medjutim, oba puta izostao je dobar završni pas i propale su šanse da Beogradjani već u prvoj utakmici nokautiraju grogiranog rivala.



Dva incidenta Temišvaru


Navijači Partizana okupirali su centar Temišvara. Ceo dan su u grad, što autobusima, što kolima pristizale pristalice crno-belih, kojih se na kraju na stadionu okupilo oko hiljadu.

Grobari su tokom dana uglavnom sedeli i pevali u centru grada, a bilo je, kako javlja izveštač MONDA, čak i simpatičnih scena, kao što je na primer bila situacija kada policija vodi grupu beogradskih navijača da kupe pivo, pošto na trgu nije bilo prodavnica.

Incidenata nije bilo sve do trenutka kada su dva autobusa Grobara prošla pored grupe od dvadesetak navijača Temišvara, koji su im nešto dobacivali i gestikulirali rukama.

Dvojica navijača beogradskog kluba izašla su iz autobusa i počela je tuča u kojoj su stradale pristalice crno-belih. Obojica su završila u bolnici jedan sa povredama glave, a drugi sa razbijenom usnom i dva izbijena zuba.

Osim tog incidenta tokom dana u gradu se dogodio još jedan. Grobari su napali kamermana rumunske televizije, medjutim, policija je brzo reagovala. Dvojica navijača beogradskog kluba u prvi mah su privedena, ali ih je, nakon skandiranja poveće grupe navijača "pustite ih", policija oslobodila.

Na stadionu u Temišvaru bio je i selektor srpske reprezentacije Radomir Antić, kome su Grobari najpre skandirali, a zatim mu poručili: "Jedan je Mateja Kežman".

Od 21 igrača koliko je Slaviša Jokanović poveo u Temišvar na tribinama su bili Ljubomir Fejsa, koji se povredio u sredu na treningu, takodje povredjeni Kamel Zajem, odnosno Darko Maletić, a pridružio im se "navijač" Milivoje Ćirković, koji je na prvu utakmicu 1. kola Kupa UEFA došao u sopstvenoj režiji.

Navijači Temišvara tokom utakmice istakli su transparent "Na vašem fudbalu mi smo odrasli, a naše prijateljstvo danas cemo častiti", a zatim i "Kosovo je srce Srbije".


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC