• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Mogli smo i mnogo ubedljivije

Partizan je srušio ponos Temišvara. Ono što nije uspelo Seltiku, Vest Hemu, Sportingu, Realu i Atletiku, uspelo je beogradskim crno-belima.

 Jokanović: Mogli smo i mnogo ubedljivije Izvor: MONDO

Nekadašnjoj Politehnici, a sadašnjem Temišvaru naneli su prvi poraz u istoriji evrotakmičenja na domaćem terenu.

"Moje mišljenje je da je Partizan bio kvalitetnija ekipa. Dobili smo jednim golom razlike, a mogli smo mnogo ubedljivije. Ne mislim da smo već u Ligi UEFA, rekao sam da imamo nameru da napravimo nekoliko pozitivnih koraka ka tom cilju, medjutim, preostaje nam revanš i nada u bolje izdanje nego u Temišvaru", izjavio je Slaviša Jokanović.

Partizan je očigledno znatno bolji od protivnika, ali u uvodnih 15 minuta oba poluvremena to nije pokazivao.

"Želim da Partizan 90 minuta igra na najvišem mogućem nivou. Često mi se postavljaju pitanja tog tipa, zašto Partizan u pojedinimm delovima utakmica igra gore. Uvek planiramo da odigramo najbolje moguće i zato ne mogu da odgovorim na to pitanje. Možda je ekipi trebalo vreme da se aklimatizuje na gostujući teren", naveo je strateg crno-belih.

Tokom drugog poluvremena trener Partizana je oko vrata nosio žuti marker.

"Smetao sam pomoćnom sudiji, činilo mu se da sam jedan od igrača, valjda zato što sam imao odelo iste boje kao igrači dresove. Stavio sam marker da ne bi zbog mene mahao ofsajd", uz osmeh je prokomentarisao Jokanović.

Na pitanje rumunskih novinara da li je utakmica bila teža ili lakša nego što je očekivao, trener Partizana je odgovorio:

"Svaka utakmica je teška, nema lakih zadataka, pogotovo kada igrate protiv ekipe koja dolazi iz prcenstva sa dva učesnika u Ligi šampiona i pet u Kup UEFA".

Domaći novinari su mu ponovo postavili pitanje kao i pre utakmice, dokle misli da može da zadrži Zorana Tošića i opet dobili isti odgovor: "Do 35 godine".

Rumuni su se pre meča najviše pribojavali Zorana Tošića što se moglo videti po njihovim najavama utakmice. I bili su u pravu, Bambi je bio najbolji akter meča.

"Nesrećno smo primili gol, ali smo uspeli da izjednačimo i povedemo. Na kraju je naša pobeda mogla da bude i ubedljivija", podvukao je Tošić.

Ponovo je Partizanov reprezentativac zablistao prilikom izvodjenja slobodnog udarca i postigao izjednačujući gol.

"Već nekoliko puta sam rekao da ostajem posle treninga da vežbam šut. Znao sam da će mi se to isplatiti, namestio sam nogu. Posle mog pogotka zaigrali smo mirnije, a konačan rezultat nam daje za pravo da u revanšu igramo bez žurbe", zaključio je Tošić.

Miloš Bogunović je doneo pobedu crno-belima svojim trećim golom na evropskoj sceni, a četvrtim u sezoni. Po završetku utakmice rumunski novinari su ga opkolili sa svih strana tražeći izjavu.

"Nisam video kako je lopta stigla do Žuke, šunjao sam se na ivici ofsajda. Žuka mi je zatim pravovremeno dao pas, a iako sam na kraju loše šutnuo lopta je završila u mreži. Nekoliko trenutaka nisam bio siguran da li je lopta ušla u gol ili otišla pored njega", priznao je Bogunović.

Golman Mladen Božović je opisao zašto je bio loše postavljen kod vodećeg gola Temišvara.

"Krenuo sam da prekinem loptu koja je poslata sa protivničke polovine. Nisam uspeo, pa sam se vraćao ka golu, ali nedovoljno, ostao sam previsoko postavljen", prisećao se Božović.

Medjutim, golman Partizana je prethodno u uvodnih desetak minuta utakmice nekoliko puta sjajno intervenisao.

"Zadovoljan sam svojom partijom, ali je jedino važno da smo pobedili. U Beogradu ćemo biti veliki favoriti i nadam se ponovo pobediti", poručio je Božović.

Kreator igre Partizana Portugalac Moreira ocenio da je crno-belima bilo mnogo teže u prvom poluvremenu.

"U nastavku se igralo otvorenije, što nama odgovara jer imamo brze igrače u vezi. Generalno igrali smo dobro. Ipak, biće nam teže u revanšu, jer protivnik nema šta da izgubi. Zato moramo da budemo oprezni, valjalo bi da damo gol u prvom poluvremenu da bi nam posle bilo lakše".


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC