• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda pobedila!

Zvezda konačno pobedila, na ostala tri meča 5. kola tri gola - sva tri sporna. Mrak zamalo prekinuo utakmice.

 SL: Zvezda pobedila!  Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde konačno su pobedili u prvenstvu Srbije!  Pet kola Superlige Srbije bilo je potrebno crveno-belima da ostvare prvi trijumf, a oružje je položio debitant, ekipa Jagodine. Golovima Branimira Subašića u 19. i Nenada Miljaša iz penala u 28. i u 80. minutu, Zvezda je konačno obradovala armiju navijača i najavila izlazak iz agonije.


Penal, koji je Milijaš pretvorio u gol, sudija Mažić dosudio je posle prekršaja Dragiše Žunića nad Pavlom Ninkovim. Defanzivac Jagodine se poigravao sa loptom oko svog šesnaesterca, Ninkov mu je uzeo loptu, a Žunić ga je potom faulirao u kaznenom prostoru.

Uz tri boda, fudbaleri Crvene zvezde dobili su i po 500 evra, koliko su im finansijeri kluba obećali ako savladaju Jagodinu.


"Utakmica je bila prosečnog kvaliteta, naravno, čestitam igračima na pobedi, ali biću zadovoljan tek ako ovo bude početak mini-serije", izjavio je strateg crveno-belih Čedomir Janevski.

Fudbaleri Crvene zvezde na teren su izašli u belim majicama sa natpisom "Pravda za Mišića", čime su se pridružili navijačima koji su gotovo tokom cele utakmice protestovali zbog desetogodišnje kazne zatvora koju je sud izrekao navijaču Urošu Mišiću zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića decembra prošle godine za vreme meča protiv Hajduka iz Kule.

Na ostale tri utakmice 5. kola Superlige Srbije, koje su odigrane u subotu, postignuto je isto toliko golova, a svi su sporni!

Vojvodina je pobedila kulski Hajduk 2:0 (oba gola dao je mladi reprezentativac Dušan Tadić), ali su oba u najmanju ruku diskutabilna.

U 13. minutu sudija Vlada Gođović dosudio je penal za Vojvodinu posle prekršaja golmana Hajduka Anđelka Đuričića nad Miodragom Pantelićem. Penal nije sporan, ali jeste to da li je napadač novosadske ekipe bio u ofsajdu kada je primio loptu. Tadić je penal pretvorio u gol.

Ni drugi gol Vojvodine nije potpuno "čist". Golman Hajduka Đuričić je u 28. minutu pokušao da interveniše, pritom je, po svemu sudeći fauliran, ali je sudija iz Vrbasa dozvolio da se igra nastavi, da bi Tadić u nastavku akcije pogodio praznu mrežu.

U drugom poluvremenu iz igre je isključen vezista Vojvodine Vladan Vukajlović zbog pogibeljnog starta sa obe noge nad Kasalicom. Vukajlović je dobio direktan crveni karton.

OFK Beograd je pobedio Banat 1:0, a jedini gol postignut je iz penala, kojem je prethodila sporna situacija. Radosavljev je u 58. minutu oborio napadača OFK-a Aleksandra Jeftića na ivici šesnaesterca, tačnije na liniji, a beogradski arbitar Krstić pokazuje na "belu tačku".

Nenad Todorović je matirao Zlatka Zečevića, koji je nekada bio golman upravo u OFK Beogradu. Na Karaburmi je bilo tek nekoliko stotina gledalaca, ali oni najvatreniji navijači OFK Beograda nisu zaboravili na svog kapitena Radišu Ilića, čestitajući mu rođendan transparentom: "Srećan rođendan kapitenu".

Bez golova su odigrali Javor i Čukarički, a da je meč potrajao još pet minuta, igrači ne bi videli loptu od mraka!

Čukaričani su herojski odoleli Ivanjičanima, jer su od 28. minuta igrali bez isključenog Nikole Jolovića, a u finišu su mogli do sva tri boda. Naime, u 85. minutu sudija Ninoslav Spasić iz igre je isključio golmana Javora Nemanju Supića zbog navodnog udaranja fudbalera Čukaričkog Gorana Markovića. S obzirom na to da je trener Javora, Radovan Ćurčić već bio izvršio tri izmene, na gol je poslao napadača Radivoja Jevđovića! Čukaričani ipak nisu uspeli da materijalizuju tu situaciju.

S obzirom na početak utakmica (16.30h) malo je nedostajalo da se sva tri meča završe u potpunom mraku. Niko nije mogao da pretpostavi da će u septembru biti maltene zimska temperatura, a navijači Vojvodine su na originalan način ispratili kraj meča - izvadili su upaljače i upalili ih!

REZULTATI 5. kola:

OFK Beograd - Banat 1:0 (0:0)
/Todorović 58' penal/

Vojvodina - Hajduk Kula 2:0 (2:0)
/Tadić 13' penal, i 28'/

Javor - Čukarički 0:0

Crvena zvezda - Jagodina 3:0 (2:0)
/Subašić 19', Milijaš 28' penal i 80'/

U nedelju igraju:

Rad - Partizan
Borac - Napredak

TABELA: Partizan (-1) i Vojvodina po 12, OFK Beograd 10, Hajduk i Javor po 8, Čukarički 6, Crvena zvezda 5, Jagodina i Banat po 4, Napredak (-1) i Borac (-1) po 3, a Rad samo 1, ali i meč manje.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC