• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KVALIFIKACIJE: Sigurna pobjeda BiH

Reprezentacija BiH deklasirala je Jermeniju (4:1) u četvrtom kolu kvalifikacija za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

 KVALIFIKACIJE: Sigurna pobjeda BiH Izvor: MONDO

Četa Miroslava Blaževića zabilježila je drugu pobjedu u Grupi 4, isprativši Jermeniju iz Zenice sa četiri komada u mreži. Golove su postigli Emir Spahić u 31, Edin Džeko u 38, Zlatan Muslimović u 57. i 89. minutu, dok je Minasjan u 85. minutu susreta postigao počasni gol za goste.

Nakon početnog ispitivanja snaga, uslijedio je snažan pritisak Bosne, koja je do 30. minuta zabilježila čak deset kornera. Upravo iz desetog udarca iz ugla pao je prvi gol kada je na sjajan centaršut Zvjezdana Misimovića odlično reagovao Spahić, zakucavši loptu u mrežu Jermena.

Na dvostruku prednost BiH, čekalo se samo sedam minuta. Edin Džeko je odlično šutirao glavom na asistenciju Muratovića i pogodio za 2:0.

U nastavku utakmice na "Bilinom polju", na kojem je gotovo svih 12.000 navijača često pozivalo na ostavke čelnika FS BiH, Misimović je sjajno uposlio Muslimovića, koji je zapečatio sudbinu gostiju.

Jermenija je u finišu utakmice postigla počasni gol preko Minasjana, koji se najbolje snašao u šesnaestercu nakon kornera. Na gotovo identičan način, BiH je stigla do četvrtog gola. Rezervista Admir Vladavić odlično je prošao po desnoj strani i centrirao, što je odlično iskoristio Muslimović i svojim drugim golom glavom plasirao loptu u mrežu.

BiH: Brašnić, Spahić (Vasilić), Damjanović, Mravac, Rahimić, Muratović, Berberović (Vladavić), Salihović, Misimović, Džeko i Ibišević.
U drugim susretima Grupe 4, Estonija i Turska odigrali su bez golova u Talinu, dok je Španija uspjela da preokrene rezultat i zabilježi pobjedu u gostima protiv Belgije (2:1).

Tabela Grupe 4: Španija 12, Turska 8, Belgija 7, BiH 6, Estonija 1, Jermenija 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC