• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radanović: Standard vrijedi 70 miliona evra

Nekadašnji igrač Partizana i Standarda upozorava crno-bele na snagu rivala u Ligi UEFA. Pored Laneta, opasni i Mbokani i Vicel.

 Radanović: Standard vrijedi 70 miliona evra Izvor: MONDO


Ljubomir Radanović ostao je upamćen na prostoru bivše SFRJ čuvenim golom na Poljudu u posljednjim trenucima meča za pobjedu protiv Bugara i plasman na EP 1984.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Standarda iz Liježa sada se bavi menadžerskim poslovima u Belgiji. Za "Blic" je analizirao predstojeći duel Lige UEFA između svojih bivših klubova.

"Od ekipa srednjeg kvaliteta Standard je ove sezone hit. Liverpul ga je izbacio iz Lige šampiona dva minuta prije kraja susreta, a kasnije je eliminisao Everton i pobjedio Sevilju. Dobro igra i u belgijskom šampionatu. Ne pripada vrhu evropskog fudbala, ali Partizan neće imati lak posao, jer je ambicija Standarda da sa ovom ekipom vrati staru slavu, s obzirom na to da je 1982. godine igrao u finalu Kupa pobjednika kupova", kaže Radanović za "Blic".

Posebno se osvrnuo na srpskog reprezentativca u redovima ekipe iz Liježa, Milana Jovanovića.

"Što je najzanimljivije, on je jedini čovjek u Belgiji koji je ujedinio Flamance i Valonce u bilo čemu, konkretno - u mišljenju da je najbolji igrač belgijskog šampionata. Zanimljivo je i da su njega prvo upoznali Belgijanci, pa tek onda naša javnost. On je definitivno igrač koji je ostavio najdublji trag u ovdašnjem fudbalu a da je porijeklom iz Srbije".

Pored Laneta Jovanovića, Radanović potencira i kvalitet drugog napadača.

"Mbokani je najbolji strijelac ekipe, dosta podsjeća na Dijaru. Izuzetno je opasan, uvjek ide u prostor, traži loptu, pogađa gol. Tu je i Vicel, reprezentativac Belgije, mladić koji je sa 19 godina već pred vratima Mančester junajteda. Vrijednost ekipe je oko 70 miliona evra".

Radanović smatra da je Standard opasniji kada gostuje.

"Nemaju klasičnog plejmejkera, koji gradi igru i daje završni pas i zato se oslanjaju na kontranapade. Taktički i fizički su veoma jaki i Partizan ne sme da im dozvoli da se razmahnu. Pažnja mora da se obrati i na njihovu igru poslije prekida kao i na igru glavom".

Podrazumijeva se da šampion Belgije ima i mana.

"Partizan je tehnički mnogo jača ekipa i Standardu ne odgovara kada protivnik gradi igru i forsira kratke pasove. Golman i centralni bekovi im nisu vrhunski, međutim, britki su i jaki. Tim iz Liježa nije za crno-bele nepremostiva prepreka, a u slučaju pobjede sve bi bilo moguće u Sevilji", optimista je Ljubomir Radanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC