• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN - STANDARD: Pobjeda ili ništa!

U crno-bijelom taboru svi od reda tvrde da se ne odriču prava na nadu, a posljednja nada je pobjeda u četvrtak protiv belgijskog Standarda.

 PARTIZAN - STANDARD: Pobjeda ili ništa! Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana sanjali su Ligu šampiona, a doživjeli Ligu UEFA. Sada, poslije dva startna poraza u tom takmičenju, krajnji cilj - proleće u Evropi - djeluje prilično daleko, ali...

U crno-bijelom taboru svi od reda tvrde da se ne odriču prava na nadu, a posljednja nada je pobjeda u četvrtak uveče, u 20.45, na Topčiderskom brdu. Protivnik je belgijski Standard.

Pobjeda ili kraj...

"Naš cilj ostaje isti, uprkos porazima od Sampdorije i Sevilje. Zbog toga hoćemo da pobijedimo Belgijance, ali i da bismo "poravnali račune" sa navijačima. Od kako sam trener Partizana, svuda nas prate i dugujemo im pobjedu u evropskoj utakmici", poručio je Slaviša Jokanović.

U Humskoj 1 se očekuje lijepa i efikasna utakmica, s obzirom na to da su golgeteri oba tima u dobroj formi. Ukoliko oni u crno-bijelom budu bolji, u Partizanu će moći da se nadaju da bi im čudo u Sevilji naredne nedjelje donijelo prolaz u drugu fazu, kada ovo takmičenje ponovo postaje Kup UEFA.

"Ja nemam ekipu koja "iz nule" ide na pobjedu. Istina je da smo u minulom periodu protivničkim napadačima ostavljali mnogo prostora, ali od našeg prepoznatljivog stila nećemo odstupati ni ovog puta", izričit je Jokanović, koji nedvosmisleno najavljuje napad na gol Standarda.

Na drugoj strani terena, Milan Jovanović će svakako biti jedna od najvećih briga crno-bijelih. Srpski reprezentativac je igrama, kako u Standardu, tako i u timu Radomira Antića pokazao da se nalazi u vrhunskoj formi.

Svjestan je toga i Jokanović.

"Dovoljno je reći da je proglašen najboljim igračem Belgije. Njegove igre zaslužuju respekt, ne samo posljednjih nekoliko mjeseci, već i godina. On će biti neizbježan detalj u našim planovima. Ipak, kako ni do sada nismo određivali striktne čuvare za protivničke igrače, nećemo ih imati ni u četvrtak uveče. Cilj nam je da timskim radom zaustavimo njihov tim", otkriva Jokanović.

"Nismo mi za igru na snagu"

On je odgledao veliki broj utakmica ekipe iz Liježa.

"Riječ je o snažnoj i organizovanoj ekipi, koja više uživa u dijelu igre bez lopte. Igraju strpljivo, a onda budu brzi i efikasni kada prelaze iz odbrane u napad. Tu se ističu četvorica napadača, među kojima su i Jovanović i Mbokani. Ovaj drugi po stilu podsjeća na našeg Dijaru".

Upitan da prokomentariše to što će duel sa Standardom suditi Englez Majkl Lezli Din, Jokanović je šeretski prokomentarisao:

"Englez je dobro došao. Samo kad nije Škot...", rekao je Jokan aludirajući na sudiju koji je sudio prvi meč posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, sa Fenerbahčeom, u Beogradu.

Trener Partizana nije htio da otkrije ko će igrati lijevog beka u odsustvu suspendovanog Ivana Obradovića, međutim očekuje se da to bude Marko Jovanović, koji je do sada igrao štopera i desnog beka. Pored reprezentativca Obradovića, Partizan će ostati bez usluga veziste Antonela Žuke, takođe zbog parnih žutih kartona.

Na terenu će biti Almami Moreira, koji će prvi put igrati protiv bivšeg kluba, Standarda. Iz perioda dok je on boravio u Liježu, preostala su samo trojica igrača, tako da Portugalac ne poznaje način igre sadašnje ekipe.

"Šanse su nam male da se plasiramo u narednu rundu, ali ćemo učiniti sve da se to dogodi. Poštujemo Standard, ali u našim glavama je samo pobjeda", rekao je Moreira.

Među crno-bijelima postoji bojazan da bi eventualni loši vremenski uslovi i bljuzgavica koju je napravio prvi jesenji snijeg, mogli da ukoče "parni valjak".

"Sigurno je da bi loše vrijeme moglo da nam napravi problem. Imamo dobre tehničare u ekipi, a u koliko ne bude uslova da to i pokažemo, pretvoriće se sve u duele snage, a mi nismo vični takvoj igri", svjestan je Moreira, pred prvi Partizanov susret sa jednom belgijskom ekipom u evro-kupovima, odnosno prvi susret Standarda sa jednim srpskim timom...

GRUPA C - PAROVI 3. KOLA:

U četvrtak (20.45):

Sampdorija - Štutgart

Partizan - Standard

Slobodna je Sevilja.

Sampdorija 1 1 0 0 3
Sevilja 2 1 0 1 3
Standard 1 1 0 0 3
Štutgart 2 1 0 1 3
Partizan 2 0 0 2 0

(R. Jakšić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC