• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Siti mora još da raste

Trener Mančestera ne strijepi od gradskog rivala pred subotnji derbi.

 Ferguson: Siti mora još da raste  Izvor: MONDO

Nedeljni okršaj Mančester junajteda i Mančester sitija biće prvi otkako su "građane" preuzeli arapski milijarderi. Ali finansijska moć gradskog rivala nije uticala da menadžer Junajteda Aleks Ferguson počne da ih poštuje više nego ranije.

"Ljudi razmišljaju koga će Siti dovesti u januarskom prelaznom roku i sredstvima koja će moj kolega Mark Hjuz imati na raspolaganju. Ali to se nas ne tiče, niti mijenja naš pristup nedeljnoj utakmici. Kada se osvrnem oko Junajteda, prvi koje vidim i dalje su Čelsi i Liverpul", izjavio je Ferguson.

Iskusni škotski stručnjak, koji na klupi "crvenih đavola" sjedi pune 22 godine, tokom 80-ih je stavio tačku na dominaciju Liverpula, dok je poslednjih godina "ukrotio" londonsku goropad, stimulisanu milionima Romana Abramoviča.

"Roman je došao, pokupovao gomilu igrača i Čelsi je osvojio dvije titule zaredom. Njegov uticaj je odmah dao rezultate, a mi smo jedino mogli da prihvatimo izazov i sačekamo svojih pet minuta. Da smo sjedili skrštenih ruku, bili bismo vječito drugi. Ovako smo prvaci dvije godine, a osvojili smo i Ligu šampiona".

Ferguson ističe da novac sam po sebi nije garancija uspjeha.

"U slučaju Čelsija, novac je zaista završio posao. Njihovi uspjesi su postali konstanta i dobro se drže iako više ne troše kao ranije. Ali ne može uvijek da bude tako".

Interesantno je da je Siti prošle sezone slavio pobjede u oba gradska derbija - 1:0 na svom stadionu i 2:1 na Old Trafordu. U odnosu na te mečeve, klub je promijenio vlasnika, bivšeg premijera Tajlanda Taksina Šinavatru, kao i menadžera, Šveđanina Svena Gorana Eriksona.

Napadač "đavola" Vejn Runi propustio je obe pomenute utakmice i motivisan je da se revanšira.

"Iako smo osvojili dva trofeja, bilo je veliko razočaranje izgubiti te mečeve. To su derbiji koji mnogo znače igračima, klubu i navijačima, naročito otkako su oni promijenili vlasnika i počeli da dovode zvučna pojačanja. Pokazaćemo im ko su kraljevi Mančestera", obećao je Runi.

"Nije nam bitno što se povećalo njihovo prisustvo u medijima. Smetalo bi mi kada bi pored toga osvajali trofeje. Sve dok tavore u sredini tabele, neću mnogo da razmišljam o njima", dodao je robustni reprezentativac Engleske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC