• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manje navijača na stadionima u Engleskoj

Posjeta na utakmicama engleske Premijer lige ove sezone manja je za 920 navijača po utakmici, navodi se u istraživanju Dejli Telegrafa.

 Manje navijača na stadionima u Engleskoj Izvor: MONDO

Najveće smanjenje posjete doživio je Njukasl, kojeg ove sezone gleda 4.631 navijača manje nego prošle, dok Sanderlend gleda 3.010 ljudi manje.

Posjete na utakmicama Blekburna, Evertona i Vigana smanjene su u prosjeku za 1.000 navijača.

Prema istraživanju Dejli Telegrafa ukupna posjeta se smanjila za skoro 1.000 ljudi, ali ta brojka nije najpreciznija jer je utakmica izmedju Mančester junajteda i Fulama odložena, zbog obaveza šampiona Engleske u Super kupu u avgustu.

Prošle sezone utakmice Premijer lige pratilo je u prosjeku 36.076 gledalaca, što je rekord lige u posljednjih 50 godina.

Medjutim, čini se da je svjetska ekonomska kriza pogodila i navijače. Mančester junajted ove sezone nijednom nije uspio da rasproda ulaznice za Old Traford.

Istraživanje je pokazalo da nijedna utakmica Premijer lige za vikend nije rasprodata, iako se igraju dva velika derbija - mančesterski - izmedju Junajteda i Sitija, i londonski, kada će se sastati Čelsi i Arsenal.

Posjeta je opala i u trećoj i četvrtoj engleskoj ligi, dok su navijači drugoligaških klubova nešto brojniji u odnosu na prošlu sezonu.

Liverpul i Everton su najavili smanjenje cijena ulaznica za naredne mečeve, poslije odluke Vlade da će ukinuti porez na dodatnu vrijednost, a slično će postupiti i ostali premijerligaški klubovi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC