• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Tošić možda ode, Ljajić sigurno ne

Prvi put otkako je počela medijska priča o prodaji Zorana Tošića u Mančester junajted, iz Partizana su poslati signali da će se to možda i ostvariti.

 Đurić: Tošić možda ode, Ljajić sigurno ne Izvor: MONDO

U razgovoru sa novinarima, predsjednik crno-bijelih Dragan Đurić je najprije rekao da su pregovori o prodaji ljevokrilnog igrača u toku, a potom se korigovao rekavši da "postoje ponude" za njega i još pet, šest igrača.

"Ako se dogodi da Tošić ipak ode, Partizan će naći zamjenu za njega i to igrača bar njegovih kvaliteta, ako ne i boljeg", istakao je Đurić.

Đurić je još rekao i da Adem Ljajić "sigurno neće otići iz Partizana ove godine", kao i da trener Slaviša Jokanović uživa "maksimalnu podršku uprave".

Kako ocjenjujete ovu polusezonu na takmičarskom planu, prije svega u svjetlu neuspjeha u Kupu UEFA?

"Nismo imali sreće na žrijebu, a potom i u nekim mečevima. Izgubili smo nesretno od Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona, protiv Sampdorije i Štutgarta u Ligi UEFA bili smo blizu uspjeha...Ni u jednoj utakmici se nismo osramotili. Imamo mladu ekipu i moram da kažem da ove godine i nisam očekivao neki veći uspjeh u Evropi. Zato nam je cilj da sljedeće godine napravimo nešto ozbiljnije, a to je ulazak u Ligu šampiona", odgovorio je Đurić.

Iz ovoga se može zaključiti da Jokanović uživa podršku uprave?

"Maksimalnu! Jokanović je jedan od tih mladih ljudi kojima želimo da pružimo šansu. Kao i u privredi i drugim sferama, i u sportu se treba osloniti na mlade i dati im priliku da se dokažu".

Priča se o prodaji pojedinih igrača Partizana u zimskom prelaznom roku, konkretno Zorana Tošića i Adema Ljajića?

"O tome se tek pregovara i sve je još u magli. Ljajić sigurno neće otići ove godine, a ako Tošić ode naći ćemo zamjenu za Tošića na njegovom nivou, dakle igrača koji je bar njegovih kvaliteta".

Znači, pregovora ipak ima?

"Nisu to pregovori, već ima ponuda, kao i svaki put. Protiv Standarda, Partizan su gledali predstavnici 14 klubova. To nije zabilježeno ovde. Znači, uvijek ima interesovanja za fudbalere Partizana".

Da li, dakle, postoji ponuda i od Mančester junajteda?

"Da, ali i od još nekih klubova, recimo Lacija, Rome...i to za pet, šest igrača. Podvlačim, ako ode Tošić dolazi adekvatna zamjena. Ipak, sve je još u magli. U svakom slučaju, bila bi nam čast da ako Tošić već ode da to bude klub kakav je Mančester junajted, jer odavno se nije dogodilo da jedan igrač iz srpskog fudbala ode direktno u tako veliki klub".

Da li će se Partizan pojačati u zimskom prelaznom roku, bez obzira na to da li će neko otići?

"Sigurno je da hoćemo. Već ovih dana imamo neke pregovore...Sljedeće godine cilj je da napravimo nešto ozbiljnije u Evropi, a to je da uđemo u Ligu šampiona", rekao je Đurić.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC