• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Ronaldo osvaja "Zlatnu loptu"

Lionel Mesi, jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje "Zlatne lopte", uvjeren ej da će ona ipak pripasti Kristijanu Ronaldu.

 Mesi: Ronaldo osvaja "Zlatnu loptu" Izvor: MONDO

U razgovoru sa portugalskim novinarima, uoči meča petog kola "C" grupe Lige šampiona protiv Sportinga u Lisabonu, fudbaler Barselone je istakao da je Ronaldo imao izuzetnu sezonu u dresu Mančester Junajteda i da je zbog toga najozbiljniji kandidat za priznanje koje "Frans fudbal" dodeljuje od 1956. godine.

"Osvojio je Ligu šampiona i tutulu prvaka Engleske i vjerujem da će mu pripasti i nagrada namijenjena najboljem igraču Evrope. 'Zlatna lopta' je izuzetno bitna nagrada za svakog fudbalera i vjerujem da ću uspjeti da je osvojim u sezonama koje dolaze", rekao je dvadesetjedno godišnji napadač, koje je prošle godine u izboru magazina “Frans fudbal” zauzeo drugo mjesto, iza pobjednika Brazilca Kake.

Mesi nije želio da komentariše Ronaldovu izjavu u kojoj je sebe proglasio "prvim, drugim i trećim najboljim igračem svijeta".

"Svako odgovara za svoje izjave. Ja igram fudbal i to je jedino što me interesuje. Najvažnije mi je da u Barseloni imam poštovanje i podršku saigrača. Veoma sam zadovoljan zbog toga i ne obazirem se na izjave drugih fudbalera", zaključio je Mesi.

Lokalni mediji podsjećaju da će Ronaldo, ukoliko osvoji "Zlatnu loptu" biti treći Portugalac kome je pripalo to priznanje. Titulu najboljeg fudbalera Evrope prije njega osvojili su Eusebio 1965. i Luis Figo 2000. godine.

Ukoliko pobijedi u toj trci Ronaldo će, nakon pauze od 40 godina, postati prvi igrač Mančester Junajteda kome je pripalo to priznanje. Posljednji igrač najpopularnijeg engleskog kluba koji je osvojio "Zlatnu loptu" bio je Irac Džordž Best 1968. godine, a prije njega su to učinili Škot Denis Lou 1964. i legenda engleskog fudbala Bobi Čarlton 1966. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC