• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić za MONDO: Iz igrice na "Teatar snova"

Koliko klinaca na planeti sada "pika" fudbal i mašta da će jednog dana obući dres Mančester junajteda? Desetine miliona.

 Tošić za MONDO: Iz igrice na "Teatar snova" Izvor: MONDO

Koliko njih makar jednom kroči na travnati tepih "Old Traforda"? Njihov broj se mjeri u promilima.

Zoran Tošić spada u tu odabranu grupu. I to ne onih koji će samo omirisati travu "Old Traforda" već u grupu onih koji će svakodnevno prelaziti kilometre po "Teatru snova".

Krilni napadač Partizana i reprezentacije Srbije u petak je dobio zeleno svjetlo da se već na zimu preseli u Mančester, odnosno odobrena mu je radna dozvola da može da igra u Velikoj Britaniji.

Nedugo pošto je ta vijest osvanula na zvaničnom sajtu šampiona Evrope, Bambi je još bio u nevjerici, iako se o tom transferu priča danima unazad.

"Menadžer mi je javio prije pola sata da sam dobio dozvolu. Znam samo to i ništa više. Rekao mi je i da se usredsredim na obaveze u Partizanu do kraja jesenjeg dijela prvenstva", vidno ushićen pričao je Tošić za MONDO.

Sigurno je da noćima unazad nije imao tvrd san otkako se povela priča da ga hoće "crveni đavoli". Od same pomisli da bi mogao da se nađe na spisku igrača Aleksa Fergusona ga je hvatala jeza, a sada je to izvjesno.

"Veliku čast mi predstavlja sve ovo što se dešava. Bukvalno još nisam svjestan situacije. Ne mogu da dođem sebi, ali moram da ostanem čvrsto na zemlji. Sada mi je najvažnije da sa Partizanom završim jesenji posao".

Klupko snova se munjevitom brzinom odmotalo. Od talentovanog igrača Banata, preko vedete Partizana, za manje od godinu i po je stigao vrha. Dalje od Mančestera se ne može.

"U najbukvalnijem smislu, od kada sam prvi put šutnuo loptu, sanjao sam da ću igrati za Mančester junajted. I sada mi se san ispunio. Ipak, ne želim da se opterećujem time niti da punim glavu, jer znam da može da mi se obije. Ostajem posvećen zadacima u Partizanu".

Mladi Zrenjaninac (21) ne zna ni kada će krenuti put Ostrva ni kakve su mu dalje obaveze vezane za transfer, ali imponuje sama činjenica da je Aleks Ferguson lično garantovao za njega prilikom izdavanja radne dozvole.

Tošić nema dovoljan broj utakmica za "A" reprezentaciju Srbije da bi dobio pravo igranja u Velikoj Britaniji, ali je menadžer "crvenih đavola" uspio da mu je obezbijedi ubijedivši komisiju da je riječ o izuzetnom potencijalu.

Upravo zbog takvog angažmana jednog od najpoznatijih fudbalskih stručnjaka svijeta, Tošić sumnja da će, eventualno, za početak biti proslijeđen na pozajmicu.

"Ne znam da li takva opcija uopšte postoji, ali s obzirom na to koliko su se ljudi iz Mančestera založili za mene, ne vjerujem da će me tek tako pustiti. Ipak su se mnogo potrudili".

Do danas je Zoran Tošić, kao i svi ostali "obični smrtnici" u Srbiji, Fergusona i njegove učenike gledao samo na malom ekranu, a odjednom je došao u situaciju da nasledi legendu kakva je Rajan Gigs.

Naći će se rame uz rame sa Kristijanom Ronaldom, Vejnom Runijem... Priznaje da se poistovećivao sa tim fudbalskim veličinama igrajući igrice.

"Uvijek sam bio Kristijano Ronaldo", dječački iskreno, uz prepoznatljiv osmijeh, priznaje igrač Partizana koji je hitrim nogama, vještim driblinzima i fantastičnim slobodnjacima "kupio" i "nepotkupljivog" - ser Aleksa Fergusona.

Očekuje se da će Bambi po završetku jesenjeg dijela Jelen Superlige razdužiti crno-bijeli dres i 12. decembra obaviti ljekarske preglede u Mančesteru. Paraf na ugovor će staviti poslije Nove godine, jer tek prvog dana januara počinje prelazni rok.

Visina transfera je tri miliona funti, odnosno oko četiri i po miliona evra.

(R. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC