• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivić sklonio Jugovića

Sportski direktor dobio sve ingerencije od UO. Jugović mu prepustio svu odgovornost: "Ima veliku platu, pa neka radi".

 Ivić sklonio Jugovića Izvor: MONDO


Danima unazad se niko od čelnika Crvene zvezde nije pojavio pred novinarima kako bi odgovorio na mnoga pitanja interesantna cjelokupnoj srpskoj fudbalskoj javnosti.

Prije svega, i dalje nema odgovora na pitanja iz djelokruga rada generalnog sekretara, Saše Kozića.

Poslije niza medijskih kritika, okuražio se Vladimir Jugović. Stao je pred "rafalnu paljbu" pitanja, čak i onih koja se ne tiču potpredsjednika zaduženog za sportski aspekt.

Ipak, Jugović se, uprkos takvom opisu radnog mjesta, neće baviti sportskim pitanjima. Naime, sportski direktor Ilija Ivić je zahtjevao potpunu autonomiju u radu, a Upravni odbor ga je podržao.

Takvim stavom se to rukovodeće telo postavilo na Ivićevu stranu čime je Vladimir Jugović ostao bez podrške.

"Ilija Ivić ima potpunu odgovornost, koju je i tražio. Ja sam ga zatekao na mjestu sportskog direktora i ako ne želi da mu se miješam u posao, neću to ni činiti. Uostalom, ima dovoljno visoku platu da tako i treba da bude", ocenio je Vladimir Jugović.

MONDO nezvanično saznaje da je plata sportskog direktora 600.000 evra godišnje, a pošto se i plata generalnog sekretara Saše Kozića može podvesti pod "veliku", u klubu je došlo do izliva nezadovoljstva kod ostalih zaposlenih.

Jugović se suočio sa velikim brojem pitanja na koja je uglavnom odgovarao kratko, jednom rečenicom, često prebacujući odgovornost na druge ljude iz kluba.

Tako je bilo i kada se povela priča o grejačima terena, koji su postavljeni, ali ne i prikopčani na toplovod. Problem je nastao kada je Univerzijada donijela odluku o preseljenju otvaranja tog takmičenja iz Ljutice Bogdana u "Arenu".

Univerzijada je tada izgubila interesovanje da ulaže u Zvezdinu infrastrukturu, pa je završetak posla sa grejačima pao na budžet crveno-belih.

"To je pitanje za generalnog sekretara Sašu Kozića i direktora stadiona Miodraga Ćorovića", rekao je Jugović.

Za šta ste onda vi odgovorni ako je Ivić na sebe preuzeo sve vezano za teren, a ni finansije nisu u vašoj nadležnosti? - nastavili su novinari sa "rešetanjem" Jugovića.

Uslijedio je još jedan kratak odgovor:

"To ćete vidjeti u budućnosti".

U kakvim ste odnosima sa Dragim Mićovićem i Markom Miškovićem?

"U dobrim".

Da li ćete omogućiti upliv inostranog kapitala u Crvenu zvezdu?

"Da, ali ti ljudi ne žele tek tako da ulažu. Žele da znaju kome i zašto daju, žele povoljnu klimu i klupski menadžment kome mogu da vjeruju. Fudbalski klubovi su im interesantni, pogotovo Crvena zvezda, ali je pitanje da li ćemo znati da privučemo sponzore".

Od nezvanične najave da će Stevan Stojanović postati direktor prvog tima nije bilo ništa. MONDO saznaje da to nije dozvolio Ivić.

Ipak, Dika je postao savjetnik predsjednika za sportska pitanja, pa je logično da je od Jugovića traženo da objasni čemu služi ta funkcija ako su sve ingerencije u rukama Ilije Ivića.

"To nije bila tema Upravnog odbora. On će biti savjetnik predsjednika i ja vjerujem u njega. Funkcija direktora prvog tima i ne postoji, ali ja vjerujem u Stevana Stojanovića".

Kada je Jugović rekao da je klub ima dobar program, uslijedilo je pitanje šta podrazumijeva pod "dobrim programom".

"Kada klub ima najbolju moguću ekipu, sa najboljim mogućim uslovima za rad, i postiže rezultate u skladu sa renomeom Crvene zvezde. Ne očekujte da realizaciju tog cilja vidite za sedam dana, neophodno je strpljenje".

Imate li dugoročnu, petogodišnju vizija?

"Imam viziju da Zvezda bude magnet za talente i da dobra omladinska škola razvija klub".

Na pitanje da li Den Tana ima autoritet nad članovima Upravnog odbora i ostalim zaposlenima, Jugović nije imao decidiran odgovor.

"Mislim da ima".

Da li je istina da je ulazak Dragana Ace Bulića u Upravni odbor spriječio Den Tana prijeteći ostavkom?

"Koliko znam, to nije istina. Novi članovi Upravnog odbora će postati samo oni za koje svi glasaju", zaključio je Vladimir Jugović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC