• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan pao u Moravu!

Borac savladao šampiona i nanio mu drugi ovosezonski poraz.

 SL: Partizan pao u Moravu!  Izvor: MONDO

Prednost Partizana u odnosu na drugoplasiranu Vojvodinu "istopila" se na pet bodova poslije poraza crno-bijelih od Borca u Čačku - 1:0 (0:0) - pogotkom Igora Grkajca u 90. minutu!

Stadion kraj Morave je mjesto na kojem Partizan tradicionalno uzima tri boda i ide dalje, ali tako nije bilo i ove nedelje, kada su Čačani uhvatili šampiona na "spavanju" nakon loše igre i poraza u meču Lige UEFA sa Standardom.

Iako je Borac bio bolji tim, sa mnogo više pravih prilika za postizanje gola, činilo se da će meč 15. kola Jelen Superlige Srbije biti završen podijelom bodova.

Uveliko se igralo zaustavno vrijeme, kada je golman crno-bijelih Mladen Božović promašio loptu poslije povratnog pasa, a Grkajac bio dovoljno koncentrisan da iskoristi poklon i smjesti je u mrežu!

Nekoliko minuta ranije Partizan je mogao do nezaslužene pobjede, ali je golman Borca Grahovac u velikom stilu zaustavio šut Bogunovića, kojeg je uposlio Moreira.

"Zebre" su u prvom poluvremenu propustile dvije sjajne šanse da savladaju Božovića. Ivan Đoković je u 27. minutu promašio gol sa samo dva-tri metra, dok je Marko Mugoša poslije solo akcije u 35. minutu pogodio stativu sa unutrašnje strane.

Crno-bijeli su bili prilično bezopasni, što se teško može opravdati personalnim problemima u defanzivi.

Kapiten Nenad Đorđević nije igrao zbog povrede zadobijene u četvrtak, dok se Ivan Stevanović povrijedio u 60. minutu meča sa Borcem i desnog beka morao je da igra Radosav Petrović... Pored toga, Slaviša Jokanović je mjesto u startnih 11 poverio Draganu Čadikovskom, koji u tandemu sa Dijarom nije puno pružio.

Partizanu je ovo drugi prvenstveni poraz, a interesantno je da je oba doživio poslije neuspjeha na evropskoj sceni.

Čukarički je srušio lidera tri dana poslije poraza od Sampdorije (1:0), a Borac nakon Standarda. Mečevi na Banovom brdu i kraj Morave ujedno su jedini na kojima crno-bijeli nisu dali gol domaćim protivnicima.

U drugoj utakmici nedeljnog programa Rad nije uspio da pobjedom nad Hajdukom kruniše proslavu 50 godina od osnivanja.

Milan Jovanović je u 30. minutu doveo "građevinare" u vođstvo, kada je izbegao ofsajd zamku, prihvatio dodavanje duboko sa svoje polovine i sa pet-šest metara matirao Anđelka Đuričića.

Golman Kuljana bio je začetnik akcije kod izjednačujućeg pogotka.

Poslije njegovog ispucavanja uslijedio je "glavomet" dvojice igrača Hajduka, štoper Rada Jagoš Vuković pogrešno je procijenio let lopte, koju je prihvatio Zoran Rajović i rutinski poslao u donji lijevi ugao Kahrimanovog gola.

REZULTATI 15. KOLA:

Borac Čačak - Partizan 1:0 (0:0)
/Grkajac 90/

Rad - Hajduk Kula 1:1 (1:0)
/Jovanović 30 - Rajović 61/

IGRANO U SUBOTU:

Vojvodina - Jagodina 3:0 (1:0)
/Trivunović 6, Mrđa 49p, Mrđa 82/

OFK Beograd - Napredak 0:2 (0:0)
/Miladinović 84, Petronijević 90+2/

Javor - Banat 3:0 (1:0)
/Cvetković 25, 55, Arsenijević 76/

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (2:0)
/Lazetić 22, Kleo 33/

TABELA: Partizan 35, Vojvodina 30, Crvena zvezda 27, Javor 24, OFK Beograd 21, Hajduk 20, Jagodina 20, Borac 19, Rad 13, Čukarički 13, Banat 13, Napredak 12 bodova.

PAROVI 16. KOLA (6/7. decembar): Partizan - Rad, Jagodina - Crvena zvezda, Banat - OFK Beograd, Hajduk - Vojvodina, Čukarički - Javor, Napredak - Borac.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC