• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted vladar Mančestera, Arsenal Londona

Mančester junajted u gradskom derbiju savlada siti 1:0, a Arsenal bio bolji od Čelsija 2.1.

 PREMIJER: Junajted vladar Mančestera, Arsenal Londona Izvor: MONDO

U derbiju južnog dijela Londona iz kojeg dolazi Čelsi I sjevernog iz koga stiže Arsenal slavili su oni iz sjevernog dela 2:1. Tako je Arsenal nanio drugi ovosezonski poraz Čelsiju, pošto je prethodno slavio I Liverpul, koji će eventualnim trijumfom sutra protiv Vest Hema sam izbiti na čelo tabele.
Domaći tim poveo je u 30 minutu autogolom defanzivca gostiju Đurua.
Iskosa sa desne strane Bosingva je pokušao loptom po zemlji da pronađe Kalua u petercu gostiju. Đuru je intervenisao ispred napadača iz Obale Slonovače, ali je loptu uspio samo da skrene u svoju mrežu.
Preokret u drugom poluvremenu donosi Robin van Persi za samo tri minuta.
Na 1:1 izjednačio je nakon asistencije glavom Denilsona, za šesti pogodak ove sezone. Kod ovog gola napadač Arsenala je bio u ofsajd poziciju, ali pomoćni sudija nije reagovao. Bio je to prvi gol , koji je Čelsi ove sezone primio u drugom poluvremenu. Odmah nakon prvog stigao je I drugi pogodak. Nasri je izveo slobodan udarac, najviši u skoku bio je Adebajor, koji je spustio loptu van Persiju, a ovaj iz okreta po drugi put savladao Čeha. Ovom pobjedom tim Arsena Vengera ostao je u trci za titulu, a na tabeli su preskočili Astion Vilu I sada su na četvrtoj poziciji.
Peti put uzastopno Branislav Ivanović igrao je od prvog minuta za Čelsi I prikazao je dobru partiju.
Aktuelni šampion Evrope I Engleske Mančester junajted vladar je I grada Mančestera.
U gradskom derbiju na stadionu Sitija slavili su 1:0 golom Vejna Runija. Tako je tim Aleksa Fergusona prekinuo neugodnu seriju od tri uzastopna meča bez pobjede u duelim sa gradskim rivalom.
Junajted je gazdovao na terenu u prvom pluvremenu I to im se isplatilo u finišu.
Majkl Kerik je odlično šutirao, golman Hart odbranio njegov udarac , a na pravom mjestu se našao Runi I loptu pospremio u mrežu. Gol koji će napadač Mančestera pamtiti cijeli život. Nije bio pretjerano spektakularan, ali je to njemu 100. u Premijer ligi.
U drugom dijelu meča menadžer domaćih Mark Hjuz, nekadašnji igrač Mančester junajteda, koji je debitovao u ulozi trenera u gradskom derbiju izvršio je dvije izmene. U igru su ušli Elano I Zabaleta umjesto Hamana I Vasela I siti je krenuo ofanzivnije ka golu Van Der Sara.
Prvu ozbiljniju priliku imao je Bendžani, ali njegov šut pogadja spoljni dio mreže. Deset minuta kasnije domaći tim je priprijetio iz slobodnog udarca.
Odlučno je šutirao Garido,ali lopta zamalo prolazi pored lijeve stative.
U 67. minutu najbolji igrač domaćin Ronaldo je isključen zbog drugog žutog kartona. Portugalac je u šesnaestercu sitija u skoku sa obe ruke udario loptu, a sudiji meča Hauardu Vebu nije preostalo ništa nego da Ronaldu pokaže drugi žuti karton, tako da je Mančester igrao poslednjih 25 minuta sa igračem manje.
Nakon isključenja Ronalda iskusna gostujuća ekipa za koju je još jedan odličan meč odigrao Nemanja Vidić,je vješto branila svoj gol tako da je siti jedinu prilku imao u poslednjim trenucima kada je nakon kornera Van Der Sar sa gol linije izbacio loptu. Prebogate gazde sitija mogli su u duelu sa prvakom da vide da su još daleko od nivoa šampionskih timova I ako žele da budu na novou junajteda moraju puno navaca da ulože. Sreća im je da se bliži zimski prelazni rok.
Heri Rednap imao je izvanredan start sa Totehnemom, ali je u poslednja dva kola poražen. Nakon gostujućeg poraza od Fulama u prošlom kolu danas su tri boda sa “Vajt Hart Lejna” odnijeli fudbaleri Evertona ,koji su slavili minimalnu pobjedu.
Jedini pogodak na utakmici postigao je Stiven Pienar u 50. minuti iz slobodnog udarca.
Portsmut je savladao Blekburn 3:2. Svih pet golova vidjeno je u razmaku od samo 30 minuta. Domaći su preko Krauča I Defoa za samo tri minuta imali vođstvo 2:0. Gosti su uzvratili I Derbišajer I Tugaj za samo pet minuta donose izjednačenje. Pobjedu ekipi Tonija Adamsa donosi Dejvis.

REZULTATI 15. KOLA
Mančester siti - Mančester junajted 0:1
/Runi 41/
Portsmut - Blekburn 3:2
/Krauč 49, Defo 53, S. Dejvis 79- Derbijšajer 62, Tugaj 67/
Totenhem - Everton 0:1
/Pienar 51/
Čelsi - Arsenal 1:2
/Đuru (ag) 30-van Persi 59,62/
Subota:
Aston Vila - Fulam 0:0
Midlsbro - Njukasl 0:0
Stouk - Hal 1:1
/Fuler (pen) 73 - King 45/
Sanderlend - Bolton 1:4
/Sise 11 - Tejlor 18, Kejhil 21, Elmander 39, 55/
Vigan - VBA 2:1
/Kamara 61, Bojs 87 - Miler 47/
U ponedeljak:
Liverpul - Vest Hem
Tabela: Čelsi 33, Liverpul 33 (-1), Mančester j. 28 (-1), Arsenal 26, Aston Vila 25, Hal 23, Eveton 22, Portsmut 22,Bolton 20, Fulam 19 (-1), Midlsbro 19, Vigan 19, Stouk 18, Mančester siti 17, Vest Hem 17 (-1), Totenhem 15 , Sanderlend 15 , Njukasl 15, Blekburn 13 (-1), VBA 11.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC