• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter ne posustaje, Siniši bod

Inter nastavlja da otpisuje pratioce na vrhu tabele Serije A. Poslije Juventusa, na "Đuzepe Meaci" pao je i Napoli - 2:1.

 SERIJA A: Inter ne posustaje, Siniši bod  Izvor: MONDO


Tim Žozea Murinja, za koji je do 84. minuta igrao Dejan Stanković, poveo je već u 16. minutu. Sjevnula je lijevica defanzivca Kordobe, usamljenog na devet-deset metara od gola za 1:0.

Na 2:0 povećao je Muntari u 25. Kruz je sa desne strane petom pronašao na roglju šesnaestarca Maikona, koji je loše šutirao, ali se na petercu našao napadač iz Gane i petom sproveo loptu u mrežu.

Da Napolitanci nisu "mačji kašalj" i da zaslužuju mjesto u vrhu italijanskog fudbala pokazali su počev od 36. minuta kada su prepolovili vođstvo domaćina.

Tada je Laveci sa desnog boka proigrao Zalajetu, ovaj mu petom vratio, pa je Laveci izbjegao ofsajd zamku, izašao sam pred Cezara i izvršio egzekuciju - 2:1.

Upkos visokom nivou samopouzdanja kod igrača Napolija, nisu imali snage da stignu do izjednačenja, pa je Inter upisao tri boda i učvrstio se na čelu tabele.

Toti je Romi donio značajnu pobjedu nad Fiorentinom. Princ Rima je opalio sa ivice šesnaestarca, pa iako je lopta išla u golmana gostiju Freja, prošla je ispod njega i zakoprcala se mreži. To je bilo dovoljno za trijumf "vučice".

Siniša Mihajlović je osvojio bod na vrućem gostovanju u Đenovi iako je domaćin poveo preko Skulija u 55. minutu. Samo osam minuta kasnije veliku radost igračima i navijačima Bolonje donio je Di Vajo.

Jedinu pobjedu gostujućih ekipa, iznenađujuće, ostvarilo je Kjevo u Udinama. Posao "fenjerašu" bio je olakšan u 58. minutu kada je napadač Udinezea Di Natale dobio crveni karton.

Pored Stankovića, od srpskih internacionalaca igrali su i Kuzmanović (Fiorentina) i Luković (Udineze), ali su obojica teren napustila pognute glave.

Serija A, 14. kolo:

Roma - Fiorentina 1:0
(Toti 59)

Kaljari - Sampdorija 1:0
(Jeda 48)

Atalanta - Lacio 2:0
(Valdes 54, Flokari 68)

Inter - Napoli 2:1
(Kordoba 16, Muntari 25 - Laveci 36)

Udineze - Kjevo 0:1
(Felipe 87a)

Đenova - Bolonja 1:1
(Skuli 55 - Di Vajo 63)

Sijena - Torino 1:0
(Makarone 19)

Palermo - Milan (20.30)

Subota

Katanija - Leće 1:1
(Paolući 61 - Kastiljo 69)

Juventus - Ređina 4:0
(Kamoranezi 28, Amauri 44, Kjelini 62, Del Pjero 74p)

Tabela: Inter 33, Juventus 27, Milan (-1) 27, Napoli 24, Fiorentina 23, Lacio 23, Đenova 22, Katanija 22, Udineze 21, Atalanta 20, Sijena 19, Palermo (-1) 17, Kaljari 17, Roma (-1) 17, Sampdorija 16(-1), Leće 13, Torino 12, Ređina 11, Bolonja 10, Kjevo 9.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC