• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužilaštvo: Dodatna istraga protiv Cece

Tužilaštvo u Srbiji traži dodatne dokaze protiv Svetlane Cece Ražnatović koja se tereti za zloupotrebu službenog položaja u FK Obilić.

 Tužilaštvo: Dodatna istraga protiv Cece Izvor: MONDO

Okružno javno tužilaštvo dostavilo je sudu prijedlog za dopunu istrage protiv folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović koja se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, izjavila je Tanjugu portparol Okružnog suda Ivana Ramić.

Ona je precizirala da je tužilaštvo prošle sedmice vratilo predmet istražnom sudiji sa prijedlogom za dopunu istrage protiv Ražnatovićeve, koja je prvobitno okončana početkom juna ove godine.

Tužilaštvo je predložilo da se u okviru dopune postupka pribavi određena pisana dokumetacija jednim dijelom i iz inostranstva.

Istražni sudija još nije odlučio o prijedlogu tužilaštva, a u slučaju njihovog neslaganja odluku o dopuni istrage doneće krivično vanpretresno vijeće suda.

Ražnatovićeva je uhapšena u akciji "Sablja" 2003. godine, i u pritvoru je provela dva mjeseca.

Osumnjičena je da je kao nekadašnja predsjednica FK Obilić protivpravno prisvajala dio novca od transfera 15 fudbalera u strane klubove.

Istragom je obuhvaćena i njena sestra Lidija Veličković zbog sumnje da joj je u tome pomagala.

Okružno tužilaštvo tereti Ražnatovićevu da je zloupotrebila službeni položaj i prekoračila ovlašćenja tako što je od 1998. do 2003. godine prodavala igrače stranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su fudbaleri prodavani bez obeštećenja.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana tereti se da je na taj način protivpravno pribavila 22.529.000 maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub sa Vračara.

Lidija Veličković osumnjičena je da je, u namjeri da pomogne svojoj sestri, otvorila devizne račune u kiparskoj "Popular banci" i "Rajfajzen banci" u Segedinu.

Na ove račune "slivao se" novac od prodaje igrača, a Veličkovićeva ga je podizala i odnosila sestri. Po nalogu Ražnatovićeve, Veličkovićeva je novac prebacivala i na druge račune.

Ražnatovićeva se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj u slučaju prodaje 15 fudbalera među kojima su Milan Obradović, Dragan Šarac, Vladica Đurović, Zoran Ranković, Milorad Korać, Nikola Lazetić i drugi.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC