• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinsman: Finansijska kriza stiže u fudbal

Trener Bajerna Jirgen Klinsman vjeruje da će finansijska kriza uskoro pogoditi fudbal, zbog čega će se plate igrača i transferi smanjiti.

 Klinsman: Finansijska kriza stiže u fudbal Izvor: MONDO

"Kriza će pogoditi fudbal u narednih nekoliko mjeseci. Klubovi će morati da smanje plate fudbalerima, ali će i sredstva za trošenje u prelaznom roku biti značajno smanjena", rekao je Klinsman novinskoj agenciji DPA.

"Stvoriće se nova situacija. Fudbaleri čiji će transferi u januaru vrijediti 20 ili 30 miliona evra, u junu će biti dostupni za manje novca", dodao je.

Klinsman ne očekuje da će se plate fudbalera dramatično smanjiti, ali smatra da će klubovi morati da naprave nove planove, pa čak i klubovi engleske Premijer lige.

"Postoje klubovi kao što je Mančester siti, kojeg je kupila bogata kompanija iz Abu Dabija, ali kriza će pogoditi većinu klubova u 'velikim' ligama Evrope. Ako je neizvjesno na hiljade radnih mjesta u 'fijatu' to će svakako pogoditi Juventus".

"Fijat" je prošle godine potpisao trogodišnji sponzorski ugovor sa Juventusom vrijedan 33 miliona evra, što je jedan od najvećih sponzorskih ugovora u svjetskom fudbalu. Porodica Anjeli je većinski dioničar u 'fijatu' i u Juventusu.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC